Petrecerea de logodnă Deva

După ce aţi hotărât să vă logodiţi, trebuie să vă anunţaţi părinţii, membrii familiei şi prietenii apropiaţi cu privire la planurile de căsătorie înainte de a face anunţul oficial al logodnei. De regulă acest lucru este menţionat în ziarul local, cu toate că puteţi trimite anunţurile şi prin poştă, dacă doriţi. După ce au fost făcute toate anunţurile, a venit vremea petrecerii!

Design Decoration S.R.L.
(072) 034-9434
Str. Mureşului Nr. 18
Deva
 
Design Decoration S.R.L.
(072) 034-9434
Str. Mureşului Nr. 18
Deva
 
Apa Prod Sa
(025) 422-2345
Calea Zarandului Nr: 43
Deva
 
Salupan Srl
(025) 421-6139
B-Dul 22 Decembrie Nr: 118
Deva
 
Rometchim Prod S.R.L.
(074) 447-3423
Str. Dacilor Nr. 29
Orăştie
 
Rometchim Prod S.R.L.
(074) 447-3423
Str. Dacilor Nr. 29
Orăştie
 
Egreta Comimpex Srl
(025) 423-4448
Str. G Enescu Bl: 2 Sc: C Et: P Ap: 22
Deva
 
Instal Comimpex 2006 Srl
(025) 421-2225
Str. Mihai Eminescu,Punct Termic Nr.43 Nr: Spatiul 3
Deva
 

Petrecerea de logodnă

Planificarea meniului

~Planificarea meniului^ Petrecerea de logodnă poate fi formală sau nu, după cum doriţi. Puteţi decide să organizaţi o cină simplă la un restaurant, împreună cu prietenii, pentru a sărbători ocazia sau dumneavoastră şi membrii apropiaţi ai familiei puteţi prefera să găzduiţi o petrecere acasă. Din nou, aceasta poate varia de la un prânz simplu la un cocktail elegant. Tipul petrecerii de logodnă va influenţa meniul ales. Acesta trebuie planificat cât mai repede cu putinţă. Chiar dacă veţi folosi servicii de catering sau organizaţi petrecerea la un restaurant, trebuie să cunoaşteţi variantele de meniu care sunt disponibile. Dacă organizaţi petrecerea acasă şi preferaţi să preparaţi singuri mâncarea, trebuie să studiaţi diferite reţete pentru a alege meniul şi chiar să testaţi în avans câteva preparate, dacă nu le-aţi mai încercat înainte. Folosiţi internetul pentru a găsi reţete pentru meniul de petrecere. Pentru o masă clasică, aveţi nevoie de cel puţin două sau trei feluri de mâncare. Pentru un cocktail care nu include o masă completă, veţi avea nevoie de multe gustări, cum ar fi aperitive şi, desigur, cocktail-uri. În cărţile de reţete şi pe internet există o mulţime de reţete interesante de aperitive şi cocktail-uri. Întrucât este posibil ca acestea să necesite ingrediente pe care în mod normal nu le aveţi în cămară sau în vinotecă, faceţi o listă cu ingredientele necesare şi cumpăraţi-le din timp pentru a evita agitaţia din ultimul moment. ~Anunţarea petrecerii^ După ce aţi hotărât ce fel de petrecere de logodnă doriţi, este momentul să transmiteţi invitaţiile. Acestea ar trebui să includă numele persoanei care găzduieşte petrecerea de logodnă, locaţia, data petrecerii de logodnă şi ora la care doriţi ca invitaţii să vină. Dacă nu aveţi restricţii cu privire la numărul de invitaţi pe care îi puteţi găzdui, persoanele singure ar trebui să poată alege să vină cu un prieten sau partener la petrecerea de logodnă. Menţionaţi data până la care invitaţii trebuie să confirme şi datele de contact pentru răspuns. Uşuraţi-le invitaţilor luarea unei decizii cu privire la ceea ce trebuie să poarte, menţionând pe invitaţie tipul de petrecere de logodnă. Dacă este vorba despre o întâlnire simplă lângă piscină, invitaţii vor şti că pot veni la ei cu un costum de baie, iar dacă este un cocktail care are loc seara, aceştia vor şti că trebuie să se îmbrace mai elegant. Dacă sunt persoane care vin din afara oraşului, este de ajutor includerea unei hărţi cu indicaţii pentru a ajunge la petrecerea de logodnă. Trimiteţi invitaţiile cu două până la opt săptămâni înaintea petrecerii de logodnă şi pregătiţi o listă de cadouri, pentru cazul în care oaspeţii au nevoie de ajutor pentru a se hotărî ce anume să vă ofere cadou. După ce aţi terminat toate acestea, puteţi începe să planificaţi petrecerea de logodnă. ~Sărbătoriţi cu cocktail-uri^ Un cocktail este o modalitate foarte bună pentru a sărbători logodna, mai ales dacă aveţi mulţi invitaţi. Creează o atmosferă prietenoasă şi vă oferă ocazia să vă mişcaţi printre oaspeţi şi să socializaţi, fără a fi nevoie să serviţi o masă clasică. De asemenea, nu trebuie să vă faceţi griji dacă oaspeţii aşezaţi unii lângă alţii sunt compatibili. La un cocktail, oamenii se pot mişca şi pot găsi pe altcineva cu care să stea de vorbă. Durata unui cocktail nu este stabilită sau fixă. Această flexibilitate le permite celor care au alte angajamente, să participe pentru o perioadă scurtă şi de asemenea creează un flux interesant şi constant de sosiri şi plecări. Chiar dacă trebuie să vă puteţi relaxa pentru a vă bucura de petrecerea de logodnă, fiţi atenţi la invitaţi pentru a vă asigura că se simt bine. Dacă vedeţi un invitat care stă singur, petreceţi câteva minute cu acesta şi apoi găsiţi pe altcineva care să vă ia locul înainte de a pleca. Acordarea unei astfel de atenţii speciale oaspeţilor face parte din comportamentul unei gazde bune şi va face ca petrecerea de logodnă să fie pe placul tuturor. ~Cum să vă preparaţi singuri aperitivele^ Dacă doriţi să vă preparaţi singuri aperitivele, nu este nevoie să cheltuiţi foarte mult. Va trebui, totuşi, să lăsaţi o perioadă de timp în ziua petrecerii de logodnă pentru a prepara orice alimente care trebuie servite proaspete. Solicitaţi ajutorul câtorva prieteni buni, deschideţi larg uşile bucătăriei şi acest eveniment poate deveni un exerciţiu agreabil cu un rezultat gustos. Dacă nu este ceva ce faceţi în mod regulat, preparaţi aperitive cât mai simple pentru petrecerea de logodnă. Pentru bază, alegeţi elemente şi ingrediente care nu sunt foarte scumpe, pe care este posibil chiar să le aveţi în cămara proprie, cum ar fi biscuiţii, produse de patiserie, pâine cu secară, pită şi produse de patiserie cu brânză. Pe acestea poate fi adăugat unt cu diferite arome, pateu, şuncă şi caşcaval, fructe de mare şi diferite sosuri. În ceea ce priveşte topping-urile, posibilităţile sunt practic nenumărate. Folosiţi ou tocat mărunt sau feliat, creveţi, ridichii, roşii cherry, ciuperci, ceapă, pătrunjel, brânză, bucăţele de şuncă, nuci tocate mărunt, crab sau orice alte alimente care vă plac. Când preparaţi aperitivele, trebuie să vă asiguraţi că aţi preparat o cantitate suficientă pentru ca oaspeţii să fie fericiţi, fără a avea însă mâncare în exces. Calculaţi trei aperitive de persoană pe oră. Pregătiţi şi ceva în plus, în caz oaspeţii stau mai mult decât aţi anticipat. ~Momentul cocktail-urilor^ Înainte de a delega sarcinile de preparate a băuturilor, asiguraţi-vă că aveţi suficiente băuturi care pot fi amestecate. Probabil că aveţi o idee despre tipurile de băuturi pe care le preferă oaspeţii, dar este recomandat să evaluaţi volumul consumat de fiecare persoană, pentru a şti cât de mult să cumpăraţi. Ca regulă generală, folosiţi principiul conform căruia zece persoane vor consuma douăzeci de băuturi la un cocktail care durează două ore. Dintr-o sticlă de 750 ml puteţi obţine şaisprezece cocktail-uri, iar dintr-o sticlă de un litru, 22. Dacă oaspeţii preferă vinul, dintr-o sticlă de 750 ml puteţi servi aproximativ cinci persoane. Dacă petrecerea de logodnă se prelungeşte mai mult decât v-aţi fi aşteptat, trebuie să aveţi băuturi în plus disponibile. În loc să cheltuiţi mai mult decât vă permite bugetul pentru a aproviziona barul pentru toate tipurile de cocktail-uri la care vi le puteţi imagina, este mai convenabil să faceţi un meniu de cocktail-uri care să cuprindă o selecţie de băuturi care necesită doar câteva tipuri de băuturi alcoolice. Veţi economisi bani, iar oaspeţii prezenţi la petrecerea de logodnă tot se vor simţi bine. ~Cinele festive ^ Pentru cuplurile care preferă aniversarea în linişte a evenimentului, o cină cu prietenii reprezintă o variantă potrivită de petrecere de logodnă. Asiguraţi-vă că invitaţi persoane cu care vă înţelegeţi bine. Dacă este posibil, planificaţi aşezarea la masă în aşa fel încât persoanele care nu se văd foarte des să poată recupera pe perioada serii. Dacă nu sunteţi pasionaţi de gătit, nu are rost să încercaţi să pregătiţi singuri cina pentru petrecerea de logodnă. Dumneavoastră şi invitaţii dumneavoastră vă veţi simţi mai bine dacă vă veţi putea relaxa la unul dintre restaurantele dumneavoastră preferate şi veţi lăsa gătitul în seama bucătarului. Un compromis care poate fi făcut, dacă doriţi să găzduiţi petrecerea acasă, este să conveniţi ca o parte din oaspeţi sau toţi oaspeţii să contribuie şi să aducă mâncare. Dacă sunt suficienţi invitaţi puteţi împărţi meniul între aceştia, astfel încât fiecare pereche să vină cu ceva, cum ar fi gustările dinaintea cinei, antreurile, preparatele din carne, salata, legumele şi desertul. Nu trebuie decât să puneţi la dispoziţie băuturile şi cafeaua, împreună cu locaţia. Pe de altă parte, dacă vă face plăcere să pregătiţi mese pentru prieteni, studiaţi reţetele şi faceţi din petrecerea de logodnă o seară de neuitat. ~Pregătirea pentru o cină festivă^ Chiar şi cel mai priceput bucătar poate avea o zi proastă în bucătărie, aşa că încercaţi să nu daţi dovadă de prea multă ambiţie dacă intenţionaţi să organizaţi o cină festivă pentru a sărbători logodna. Prepararea, gătirea şi servirea mâncărurilor, combinate cu grija pentru oaspeţi, vă vor ţine foarte ocupaţi. Petrecerea de logodnă va fi mult mai plăcută dacă păstraţi lucrurile cât mai simple şi vă lăsaţi la dispoziţie timp pentru a vă relaxa şi a vă simţi bine. Aşa cum este cazul în majoritatea situaţiilor, secretul stă în planificare. Acest lucru se referă la toate lucrurile care ţin de petrecerea de logodnă, de la cumpărarea ingredientelor la timp până la gătirea şi servirea mesei. Dacă încă mai gătiţi atunci când sosesc invitaţii, asiguraţi-vă că cineva îi poate primi şi le ţine companie cât timp sunteţi ocupaţi cu chestiunile de ultim minut în bucătărie. Chiar dacă poate părea tentant să staţi de vorbă câteva minute, nu vă va plăcea mirosul de ars, aşa că încercaţi să fiţi pregătiţi atunci când lumea începe să sosească. Vă va fi mai uşor dacă pregătiţi un antreu rece şi desertul, care pot fi gata înainte, putând astfel să vă concentraţi asupra felului principal. Ca şi măsură de precauţie, în cazul în care planul făcut pentru petrecerea de logodnă eşuează, păstraţi la frigider ceva care poate fi folosit în caz de urgenţă.

Anunţarea petrecerii

~Planificarea meniului^ Petrecerea de logodnă poate fi formală sau nu, după cum doriţi. Puteţi decide să organizaţi o cină simplă la un restaurant, împreună cu prietenii, pentru a sărbători ocazia sau dumneavoastră şi membrii apropiaţi ai familiei puteţi prefera să găzduiţi o petrecere acasă. Din nou, aceasta poate varia de la un prânz simplu la un cocktail elegant. Tipul petrecerii de logodnă va influenţa meniul ales. Acesta trebuie planificat cât mai repede cu putinţă. Chiar dacă veţi folosi servicii de catering sau organizaţi petrecerea la un restaurant, trebuie să cunoaşteţi variantele de meniu care sunt disponibile. Dacă organizaţi petrecerea acasă şi preferaţi să preparaţi singuri mâncarea, trebuie să studiaţi diferite reţete pentru a alege meniul şi chiar să testaţi în avans câteva preparate, dacă nu le-aţi mai încercat înainte. Folosiţi internetul pentru a găsi reţete pentru meniul de petrecere. Pentru o masă clasică, aveţi nevoie de cel puţin două sau trei feluri de mâncare. Pentru un cocktail care nu include o masă completă, veţi avea nevoie de multe gustări, cum ar fi aperitive şi, desigur, cocktail-uri. În cărţile de reţete şi pe internet există o mulţime de reţete interesante de aperitive şi cocktail-uri. Întrucât este posibil ca acestea să necesite ingrediente pe care în mod normal nu le aveţi în cămară sau în vinotecă, faceţi o listă cu ingredientele necesare şi cumpăraţi-le din timp pentru a evita agitaţia din ultimul moment. ~Anunţarea petrecerii^ După ce aţi hotărât ce fel de petrecere de logodnă doriţi, este momentul să transmiteţi invitaţiile. Acestea ar trebui să includă numele persoanei care găzduieşte petrecerea de logodnă, locaţia, data petrecerii de logodnă şi ora la care doriţi ca invitaţii să vină. Dacă nu aveţi restricţii cu privire la numărul de invitaţi pe care îi puteţi găzdui, persoanele singure ar trebui să poată alege să vină cu un prieten sau partener la petrecerea de logodnă. Menţionaţi data până la care invitaţii trebuie să confirme şi datele de contact pentru răspuns. Uşuraţi-le invitaţilor luarea unei decizii cu privire la ceea ce trebuie să poarte, menţionând pe invitaţie tipul de petrecere de logodnă. Dacă este vorba despre o întâlnire simplă lângă piscină, invitaţii vor şti că pot veni la ei cu un costum de baie, iar dacă este un cocktail care are loc seara, aceştia vor şti că trebuie să se îmbrace mai elegant. Dacă sunt persoane care vin din afara oraşului, este de ajutor includerea unei hărţi cu indicaţii pentru a ajunge la petrecerea de logodnă. Trimiteţi invitaţiile cu două până la opt săptămâni înaintea petrecerii de logodnă şi pregătiţi o listă de cadouri, pentru cazul în care oaspeţii au nevoie de ajutor pentru a se hotărî ce anume să vă ofere cadou. După ce aţi terminat toate acestea, puteţi începe să planificaţi petrecerea de logodnă. ~Sărbătoriţi cu cocktail-uri^ Un cocktail este o modalitate foarte bună pentru a sărbători logodna, mai ales dacă aveţi mulţi invitaţi. Creează o atmosferă prietenoasă şi vă oferă ocazia să vă mişcaţi printre oaspeţi şi să socializaţi, fără a fi nevoie să serviţi o masă clasică. De asemenea, nu trebuie să vă faceţi griji dacă oaspeţii aşezaţi unii lângă alţii sunt compatibili. La un cocktail, oamenii se pot mişca şi pot găsi pe altcineva cu care să stea de vorbă. Durata unui cocktail nu este stabilită sau fixă. Această flexibilitate le permite celor care au alte angajamente, să participe pentru o perioadă scurtă şi de asemenea creează un flux interesant şi constant de sosiri şi plecări. Chiar dacă trebuie să vă puteţi relaxa pentru a vă bucura de petrecerea de logodnă, fiţi atenţi la invitaţi pentru a vă asigura că se simt bine. Dacă vedeţi un invitat care stă singur, petreceţi câteva minute cu acesta şi apoi găsiţi pe altcineva care să vă ia locul înainte de a pleca. Acordarea unei astfel de atenţii speciale oaspeţilor face parte din comportamentul unei gazde bune şi va face ca petrecerea de logodnă să fie pe placul tuturor. ~Cum să vă preparaţi singuri aperitivele^ Dacă doriţi să vă preparaţi singuri aperitivele, nu este nevoie să cheltuiţi foarte mult. Va trebui, totuşi, să lăsaţi o perioadă de timp în ziua petrecerii de logodnă pentru a prepara orice alimente care trebuie servite proaspete. Solicitaţi ajutorul câtorva prieteni buni, deschideţi larg uşile bucătăriei şi acest eveniment poate deveni un exerciţiu agreabil cu un rezultat gustos. Dacă nu este ceva ce faceţi în mod regulat, preparaţi aperitive cât mai simple pentru petrecerea de logodnă. Pentru bază, alegeţi elemente şi ingrediente care nu sunt foarte scumpe, pe care este posibil chiar să le aveţi în cămara proprie, cum ar fi biscuiţii, produse de patiserie, pâine cu secară, pită şi produse de patiserie cu brânză. Pe acestea poate fi adăugat unt cu diferite arome, pateu, şuncă şi caşcaval, fructe de mare şi diferite sosuri. În ceea ce priveşte topping-urile, posibilităţile sunt practic nenumărate. Folosiţi ou tocat mărunt sau feliat, creveţi, ridichii, roşii cherry, ciuperci, ceapă, pătrunjel, brânză, bucăţele de şuncă, nuci tocate mărunt, crab sau orice alte alimente care vă plac. Când preparaţi aperitivele, trebuie să vă asiguraţi că aţi preparat o cantitate suficientă pentru ca oaspeţii să fie fericiţi, fără a avea însă mâncare în exces. Calculaţi trei aperitive de persoană pe oră. Pregătiţi şi ceva în plus, în caz oaspeţii stau mai mult decât aţi anticipat. ~Momentul cocktail-urilor^ Înainte de a delega sarcinile de preparate a băuturilor, asiguraţi-vă că aveţi suficiente băuturi care pot fi amestecate. Probabil că aveţi o idee despre tipurile de băuturi pe care le preferă oaspeţii, dar este recomandat să evaluaţi volumul consumat de fiecare persoană, pentru a şti cât de mult să cumpăraţi. Ca regulă generală, folosiţi principiul conform căruia zece persoane vor consuma douăzeci de băuturi la un cocktail care durează două ore. Dintr-o sticlă de 750 ml puteţi obţine şaisprezece cocktail-uri, iar dintr-o sticlă de un litru, 22. Dacă oaspeţii preferă vinul, dintr-o sticlă de 750 ml puteţi servi aproximativ cinci persoane. Dacă petrecerea de logodnă se prelungeşte mai mult decât v-aţi fi aşteptat, trebuie să aveţi băuturi în plus disponibile. În loc să cheltuiţi mai mult decât vă permite bugetul pentru a aproviziona barul pentru toate tipurile de cocktail-uri la care vi le puteţi imagina, este mai convenabil să faceţi un meniu de cocktail-uri care să cuprindă o selecţie de băuturi care necesită doar câteva tipuri de băuturi alcoolice. Veţi economisi bani, iar oaspeţii prezenţi la petrecerea de logodnă tot se vor simţi bine. ~Cinele festive ^ Pentru cuplurile care preferă aniversarea în linişte a evenimentului, o cină cu prietenii reprezintă o variantă potrivită de petrecere de logodnă. Asiguraţi-vă că invitaţi persoane cu care vă înţelegeţi bine. Dacă este posibil, planificaţi aşezarea la masă în aşa fel încât persoanele care nu se văd foarte des să poată recupera pe perioada serii. Dacă nu sunteţi pasionaţi de gătit, nu are rost să încercaţi să pregătiţi singuri cina pentru petrecerea de logodnă. Dumneavoastră şi invitaţii dumneavoastră vă veţi simţi mai bine dacă vă veţi putea relaxa la unul dintre restaurantele dumneavoastră preferate şi veţi lăsa gătitul în seama bucătarului. Un compromis care poate fi făcut, dacă doriţi să găzduiţi petrecerea acasă, este să conveniţi ca o parte din oaspeţi sau toţi oaspeţii să contribuie şi să aducă mâncare. Dacă sunt suficienţi invitaţi puteţi împărţi meniul între aceştia, astfel încât fiecare pereche să vină cu ceva, cum ar fi gustările dinaintea cinei, antreurile, preparatele din carne, salata, legumele şi desertul. Nu trebuie decât să puneţi la dispoziţie băuturile şi cafeaua, împreună cu locaţia. Pe de altă parte, dacă vă face plăcere să pregătiţi mese pentru prieteni, studiaţi reţetele şi faceţi din petrecerea de logodnă o seară de neuitat. ~Pregătirea pentru o cină festivă^ Chiar şi cel mai priceput bucătar poate avea o zi proastă în bucătărie, aşa că încercaţi să nu daţi dovadă de prea multă ambiţie dacă intenţionaţi să organizaţi o cină festivă pentru a sărbători logodna. Prepararea, gătirea şi servirea mâncărurilor, combinate cu grija pentru oaspeţi, vă vor ţine foarte ocupaţi. Petrecerea de logodnă va fi mult mai plăcută dacă păstraţi lucrurile cât mai simple şi vă lăsaţi la dispoziţie timp pentru a vă relaxa şi a vă simţi bine. Aşa cum este cazul în majoritatea situaţiilor, secretul stă în planificare. Acest lucru se referă la toate lucrurile care ţin de petrecerea de logodnă, de la cumpărarea ingredientelor la timp până la gătirea şi servirea mesei. Dacă încă mai gătiţi atunci când sosesc invitaţii, asiguraţi-vă că cineva îi poate primi şi le ţine companie cât timp sunteţi ocupaţi cu chestiunile de ultim minut în bucătărie. Chiar dacă poate părea tentant să staţi de vorbă câteva minute, nu vă va plăcea mirosul de ars, aşa că încercaţi să fiţi pregătiţi atunci când lumea începe să sosească. Vă va fi mai uşor dacă pregătiţi un antreu rece şi desertul, care pot fi gata înainte, putând astfel să vă concentraţi asupra felului principal. Ca şi măsură de precauţie, în cazul în care planul făcut pentru petrecerea de logodnă eşuează, păstraţi la frigider ceva care poate fi folosit în caz de urgenţă.

Sărbătoriţi cu cocktail-uri

~Planificarea meniului^ Petrecerea de logodnă poate fi formală sau nu, după cum doriţi. Puteţi decide să organizaţi o cină simplă la un restaurant, împreună cu prietenii, pentru a sărbători ocazia sau dumneavoastră şi membrii apropiaţi ai familiei puteţi prefera să găzduiţi o petrecere acasă. Din nou, aceasta poate varia de la un prânz simplu la un cocktail elegant. Tipul petrecerii de logodnă va influenţa meniul ales. Acesta trebuie planificat cât mai repede cu putinţă. Chiar dacă veţi folosi servicii de catering sau organizaţi petrecerea la un restaurant, trebuie să cunoaşteţi variantele de meniu care sunt disponibile. Dacă organizaţi petrecerea acasă şi preferaţi să preparaţi singuri mâncarea, trebuie să studiaţi diferite reţete pentru a alege meniul şi chiar să testaţi în avans câteva preparate, dacă nu le-aţi mai încercat înainte. Folosiţi internetul pentru a găsi reţete pentru meniul de petrecere. Pentru o masă clasică, aveţi nevoie de cel puţin două sau trei feluri de mâncare. Pentru un cocktail care nu include o masă completă, veţi avea nevoie de multe gustări, cum ar fi aperitive şi, desigur, cocktail-uri. În cărţile de reţete şi pe internet există o mulţime de reţete interesante de aperitive şi cocktail-uri. Întrucât este posibil ca acestea să necesite ingrediente pe care în mod normal nu le aveţi în cămară sau în vinotecă, faceţi o listă cu ingredientele necesare şi cumpăraţi-le din timp pentru a evita agitaţia din ultimul moment. ~Anunţarea petrecerii^ După ce aţi hotărât ce fel de petrecere de logodnă doriţi, este momentul să transmiteţi invitaţiile. Acestea ar trebui să includă numele persoanei care găzduieşte petrecerea de logodnă, locaţia, data petrecerii de logodnă şi ora la care doriţi ca invitaţii să vină. Dacă nu aveţi restricţii cu privire la numărul de invitaţi pe care îi puteţi găzdui, persoanele singure ar trebui să poată alege să vină cu un prieten sau partener la petrecerea de logodnă. Menţionaţi data până la care invitaţii trebuie să confirme şi datele de contact pentru răspuns. Uşuraţi-le invitaţilor luarea unei decizii cu privire la ceea ce trebuie să poarte, menţionând pe invitaţie tipul de petrecere de logodnă. Dacă este vorba despre o întâlnire simplă lângă piscină, invitaţii vor şti că pot veni la ei cu un costum de baie, iar dacă este un cocktail care are loc seara, aceştia vor şti că trebuie să se îmbrace mai elegant. Dacă sunt persoane care vin din afara oraşului, este de ajutor includerea unei hărţi cu indicaţii pentru a ajunge la petrecerea de logodnă. Trimiteţi invitaţiile cu două până la opt săptămâni înaintea petrecerii de logodnă şi pregătiţi o listă de cadouri, pentru cazul în care oaspeţii au nevoie de ajutor pentru a se hotărî ce anume să vă ofere cadou. După ce aţi terminat toate acestea, puteţi începe să planificaţi petrecerea de logodnă. ~Sărbătoriţi cu cocktail-uri^ Un cocktail este o modalitate foarte bună pentru a sărbători logodna, mai ales dacă aveţi mulţi invitaţi. Creează o atmosferă prietenoasă şi vă oferă ocazia să vă mişcaţi printre oaspeţi şi să socializaţi, fără a fi nevoie să serviţi o masă clasică. De asemenea, nu trebuie să vă faceţi griji dacă oaspeţii aşezaţi unii lângă alţii sunt compatibili. La un cocktail, oamenii se pot mişca şi pot găsi pe altcineva cu care să stea de vorbă. Durata unui cocktail nu este stabilită sau fixă. Această flexibilitate le permite celor care au alte angajamente, să participe pentru o perioadă scurtă şi de asemenea creează un flux interesant şi constant de sosiri şi plecări. Chiar dacă trebuie să vă puteţi relaxa pentru a vă bucura de petrecerea de logodnă, fiţi atenţi la invitaţi pentru a vă asigura că se simt bine. Dacă vedeţi un invitat care stă singur, petreceţi câteva minute cu acesta şi apoi găsiţi pe altcineva care să vă ia locul înainte de a pleca. Acordarea unei astfel de atenţii speciale oaspeţilor face parte din comportamentul unei gazde bune şi va face ca petrecerea de logodnă să fie pe placul tuturor. ~Cum să vă preparaţi singuri aperitivele^ Dacă doriţi să vă preparaţi singuri aperitivele, nu este nevoie să cheltuiţi foarte mult. Va trebui, totuşi, să lăsaţi o perioadă de timp în ziua petrecerii de logodnă pentru a prepara orice alimente care trebuie servite proaspete. Solicitaţi ajutorul câtorva prieteni buni, deschideţi larg uşile bucătăriei şi acest eveniment poate deveni un exerciţiu agreabil cu un rezultat gustos. Dacă nu este ceva ce faceţi în mod regulat, preparaţi aperitive cât mai simple pentru petrecerea de logodnă. Pentru bază, alegeţi elemente şi ingrediente care nu sunt foarte scumpe, pe care este posibil chiar să le aveţi în cămara proprie, cum ar fi biscuiţii, produse de patiserie, pâine cu secară, pită şi produse de patiserie cu brânză. Pe acestea poate fi adăugat unt cu diferite arome, pateu, şuncă şi caşcaval, fructe de mare şi diferite sosuri. În ceea ce priveşte topping-urile, posibilităţile sunt practic nenumărate. Folosiţi ou tocat mărunt sau feliat, creveţi, ridichii, roşii cherry, ciuperci, ceapă, pătrunjel, brânză, bucăţele de şuncă, nuci tocate mărunt, crab sau orice alte alimente care vă plac. Când preparaţi aperitivele, trebuie să vă asiguraţi că aţi preparat o cantitate suficientă pentru ca oaspeţii să fie fericiţi, fără a avea însă mâncare în exces. Calculaţi trei aperitive de persoană pe oră. Pregătiţi şi ceva în plus, în caz oaspeţii stau mai mult decât aţi anticipat. ~Momentul cocktail-urilor^ Înainte de a delega sarcinile de preparate a băuturilor, asiguraţi-vă că aveţi suficiente băuturi care pot fi amestecate. Probabil că aveţi o idee despre tipurile de băuturi pe care le preferă oaspeţii, dar este recomandat să evaluaţi volumul consumat de fiecare persoană, pentru a şti cât de mult să cumpăraţi. Ca regulă generală, folosiţi principiul conform căruia zece persoane vor consuma douăzeci de băuturi la un cocktail care durează două ore. Dintr-o sticlă de 750 ml puteţi obţine şaisprezece cocktail-uri, iar dintr-o sticlă de un litru, 22. Dacă oaspeţii preferă vinul, dintr-o sticlă de 750 ml puteţi servi aproximativ cinci persoane. Dacă petrecerea de logodnă se prelungeşte mai mult decât v-aţi fi aşteptat, trebuie să aveţi băuturi în plus disponibile. În loc să cheltuiţi mai mult decât vă permite bugetul pentru a aproviziona barul pentru toate tipurile de cocktail-uri la care vi le puteţi imagina, este mai convenabil să faceţi un meniu de cocktail-uri care să cuprindă o selecţie de băuturi care necesită doar câteva tipuri de băuturi alcoolice. Veţi economisi bani, iar oaspeţii prezenţi la petrecerea de logodnă tot se vor simţi bine. ~Cinele festive ^ Pentru cuplurile care preferă aniversarea în linişte a evenimentului, o cină cu prietenii reprezintă o variantă potrivită de petrecere de logodnă. Asiguraţi-vă că invitaţi persoane cu care vă înţelegeţi bine. Dacă este posibil, planificaţi aşezarea la masă în aşa fel încât persoanele care nu se văd foarte des să poată recupera pe perioada serii. Dacă nu sunteţi pasionaţi de gătit, nu are rost să încercaţi să pregătiţi singuri cina pentru petrecerea de logodnă. Dumneavoastră şi invitaţii dumneavoastră vă veţi simţi mai bine dacă vă veţi putea relaxa la unul dintre restaurantele dumneavoastră preferate şi veţi lăsa gătitul în seama bucătarului. Un compromis care poate fi făcut, dacă doriţi să găzduiţi petrecerea acasă, este să conveniţi ca o parte din oaspeţi sau toţi oaspeţii să contribuie şi să aducă mâncare. Dacă sunt suficienţi invitaţi puteţi împărţi meniul între aceştia, astfel încât fiecare pereche să vină cu ceva, cum ar fi gustările dinaintea cinei, antreurile, preparatele din carne, salata, legumele şi desertul. Nu trebuie decât să puneţi la dispoziţie băuturile şi cafeaua, împreună cu locaţia. Pe de altă parte, dacă vă face plăcere să pregătiţi mese pentru prieteni, studiaţi reţetele şi faceţi din petrecerea de logodnă o seară de neuitat. ~Pregătirea pentru o cină festivă^ Chiar şi cel mai priceput bucătar poate avea o zi proastă în bucătărie, aşa că încercaţi să nu daţi dovadă de prea multă ambiţie dacă intenţionaţi să organizaţi o cină festivă pentru a sărbători logodna. Prepararea, gătirea şi servirea mâncărurilor, combinate cu grija pentru oaspeţi, vă vor ţine foarte ocupaţi. Petrecerea de logodnă va fi mult mai plăcută dacă păstraţi lucrurile cât mai simple şi vă lăsaţi la dispoziţie timp pentru a vă relaxa şi a vă simţi bine. Aşa cum este cazul în majoritatea situaţiilor, secretul stă în planificare. Acest lucru se referă la toate lucrurile care ţin de petrecerea de logodnă, de la cumpărarea ingredientelor la timp până la gătirea şi servirea mesei. Dacă încă mai gătiţi atunci când sosesc invitaţii, asiguraţi-vă că cineva îi poate primi şi le ţine companie cât timp sunteţi ocupaţi cu chestiunile de ultim minut în bucătărie. Chiar dacă poate părea tentant să staţi de vorbă câteva minute, nu vă va plăcea mirosul de ars, aşa că încercaţi să fiţi pregătiţi atunci când lumea începe să sosească. Vă va fi mai uşor dacă pregătiţi un antreu rece şi desertul, care pot fi gata înainte, putând astfel să vă concentraţi asupra felului principal. Ca şi măsură de precauţie, în cazul în care planul făcut pentru petrecerea de logodnă eşuează, păstraţi la frigider ceva care poate fi folosit în caz de urgenţă.