Torturi de nuntă Târgovişte

Torturile de nuntă au reprezentat dintotdeauna o componentă tradiţională şi plăcută a nunţilor. Cu toate că tradiţia s-a păstrat, de-a lungul anilor torturile de nuntă au cunoscut modificări în ceea ce priveşte forma, aroma şi design-ul, acum fiind disponibile într-o gamă largă şi delicioasă.

Restaurant Casa Domneasca Srl
(024) 561-3173
Str. Arsenalului Nr: 2
Târgovişte
 
Ivan Grup Srl
(024) 521-2726
Calea Ialomitei Nr: F. Nr. Et: 1 Ap: Camera 3
Târgovişte
 
Briela Com Srl
(024) 561-3113
Str. Revolutiei Nr: 36
Târgovişte
 
Helene Srl
(024) 565-1114
B-Dul I.C. Bratianu Bl: D3 Ap: 5
Târgovişte
 
N.B.R Valahia Srl
(024) 561-5618
Str. Libertatii Nr: 7
Târgovişte
 
Chiru Com Srl
(072) 291-2691
Parc Chindia
Târgovişte
 
Jarjat Com Srl
(072) 628-6549
Str. Vasile Florescu Bl: 19 Sc: C Ap: 47
Târgovişte
 
Ital-Gastro Srl
(024) 521-2211
B-Dul Independentei Nr: 2A
Târgovişte
 
Palmyra Catering Srl
(024) 521-0199
Str. Plt. Ditescu Stan Nr: 9
Târgovişte
 
Rosa Srl
(024) 521-1456
Calea Domneasca Nr: 396
Târgovişte
 

Torturi de nuntă

Multele arome ale torturilor de nuntă

~Multele arome ale torturilor de nuntă^ Nu există corect şi greşit în ceea ce priveşte torturile de nuntă. Au trecut zilele în care toată lumea servea tort cu fructe acoperit de glazură albă, iar în prezent torturile de nuntă pot fi exact aşa cum vi le doriţi. Desigur, puteţi servi în continuare tort cu fructe! Puteţi, de asemenea, servi un chec cu ciocolată, o prăjitură cu brânză, o prăjitură cu morcov, un tort cu ciocolată sau cu orice altă aromă. Puteţi avea chiar şi un produs pe mai multe straturi, fiecare strat având o aromă diferită. Dacă reţineţi gusturile invitaţilor de la nuntă, puteţi servi torturi de nuntă individuale la fiecare masă. Înainte de a servi, aceste torturi de nuntă pot fi aranjate pe platouri mari, pentru a semăna cu torturile mari de nuntă. Dacă vă hotărâţi să serviţi torturi de nuntă individuale, puteţi pune la dispoziţie o varietate mare de arome, astfel încât oaspeţii să poată alege singuri. Dat fiind că în prezent torturile de nuntă sunt servite pe post de desert la recepţie, va trebui să analizaţi dacă această situaţie se aplică şi pentru nunta dumneavoastră. Nu ezitaţi să cereţi sfatul cofetarului. Dacă vă familiarizaţi cu cât mai multe variante, veţi alege tortul de nuntă care vi se potriveşte cel mai bine. ~Formele în schimbare ale torturilor de nuntă^ Asemenea aromelor pentru torturile de nuntă, în prezent orice este acceptat în ceea ce priveşte forma torturilor de nuntă. Cândva rotunde sau pătrate, acum torturile de nuntă pot avea aproape orice formă doriţi. Cu ajutorul unui cofetar creativ şi al propriei imaginaţii, practic nu există limite. Graţie înmulţirii site-urilor de internet, există practic nenumărate oportunităţi de a viziona creaţiile cofetarilor talentaţi şi de a beneficia de sfaturile acestora, fără a părăsi casa. Cele mai multe mirese îşi doresc să arate cât mai elegant în ziua nunţii, iar torturile de nuntă pot reflecta această eleganţă, fără a avea limite în ceea ce priveşte forma torturilor de nuntă. Folosirea de separatoare poate crea un contur înalt, stilat, în interiorul căruia straturile diferite de tort pot fi dispuse în forme diferite sau asortate. Când stabiliţi detaliile recepţiei, asiguraţi-vă că masa pe care va fi aşezat tortul iese în evidenţă. Spre exemplu, dacă pe fundal are plante de interior, efectul tortului de nuntă s-ar putea pierde. Formele torturilor de nuntă pot fi în ton şi cu hobby-urile cuplului. Dacă sunteţi pasionaţi de navigare sau înot, cofetarul poate crea un tort de forma unei bărci sau a unei piscine. Torturile de nuntă ale cuplurilor care intenţionează să călătorească, pot avea forma unei hărţi cu zona pe care doresc să o viziteze, forma unui avion sau chiar a unui de genţi de voiaj. Dacă aţi ales o locaţie mai puţin obişnuită, tortul de nuntă poate fi o replică în miniatură a locaţiei. ~Stabilirea dimensiunii torturilor de nuntă^ Alegerea dimensiunii tortului de nuntă este una dintre primele decizii pe care trebuie să le ia o mireasă după ce a fost stabilită data nunţii. Dacă doriţi ca tortul să fie executat de către un anumit cofetar, este foarte posibil ca această persoană să se afle şi pe listele altor mirese. Va trebui să daţi comanda cu mai multe luni în avans pentru a vă asigura că aveţi cofetarul şi tortul de nuntă pe care vi le doriţi. În cazul în care nu contează cât cheltuiţi, de regulă dimensiunea tortului de nuntă este determinată în primul rând de numărul de invitaţi care vor participa la nuntă şi apoi de rolul pe care îl avea tortul de nuntă la masă. Înainte de a îşi comanda tortul de nuntă, miresele trebuie să se decidă dacă acesta va fi desertul principal la recepţie sau dacă va fi servit după masă, ca şi acompaniament pentru cafea. După ce hotărârea a fost luată, este momentul să scoateţi calculatorul. Chiar dacă nu aţi stabilit exact numărul de invitaţi, ar trebui să aveţi o idee despre numărul de persoane pe care le aşteptaţi. Dacă intenţionaţi să serviţi tortul de nuntă ca şi desert, alocaţi porţii de 5 cm pătraţi de persoană. Dacă tortul de nuntă va fi servit cu cafea după desert, alocaţi porţii de 2,5 cm pătraţi de persoană. Cu ajutorul cofetarului, puteţi stabili dimensiunea tortului de nuntă. În estimarea făcută trebuie să luaţi în considerare faptul că etajul superior al tortului de nuntă de regulă este păstrat de către cuplu pentru prima aniversare a nunţii sau pentru a celebra naşterea primului copil. ~Mărturii de nuntă^ Asemenea torturilor de nuntă şi dansului miresei, mărturiile au devenit o componentă tradiţională a nunţilor. Este o tradiţie ca la nunţi mirele şi mireasa să primească daruri. În schimb, mirele şi mireasa oferă ceva oaspeţilor. Cunoscute sub numele de mărturii de nuntă, aceste mici cadouri arată recunoştinţa cuplului pentru faptul că oaspeţii iau parte la bucuria din ziua nunţii. Aceste cadouri din partea mirelui şi miresei erau reprezentate de cinci migdale, înfăşurate în tul alb. Migdalele reprezentau sănătate, bogăţie, fericire, fertilitate şi longevitate. Asemenea torturilor de nuntă, mărturiile au evoluat, iar acum au diferite forme. Printre cele mai populare se numără mărturiile sub formă de prăjituri. Din nou, asemenea torturilor de nuntă, prăjiturile de nuntă pot fi savurate de către oaspeţi la recepţie şi sunt disponibile într-o mare varietate de forme, dimensiuni şi arome. Prăjiturile cu răvaşe care au şi rolul mărturii de nuntă sub formă de prăjituri reprezintă un mod amuzant de a le mulţumi oaspeţilor pentru că vă sunt alături în ziua nunţii. Pot fi obţinute într-o mare varietate de arome, finisate cu glazură delicioasă, le oferă oaspeţilor ceva de mâncare şi pot conţine mesaje de mulţumire din partea mirelui şi a miresei. Dacă aveţi timp să personalizaţi mesajele pentru fiecare oaspete, aceste mărturii de nuntă vor reprezenta un suvenir special de la fericita ocazie. ~Torturi de nuntă pentru miri^ Unul dintre cele mai memorabile momente ale festivităţilor de nuntă este cel în care mirele şi mireasa taie împreună tortul de nuntă. Odinioară, nunţile aveau două torturi de nuntă, unul pentru mireasă şi unul pentru mire. Oaspeţii primeau pentru acasă felii din tortul de nuntă, iar fetelor nemăritate li se spunea că dacă dorm sub pernă cu o bucată de tort de nuntă îl vor visa pe cel cu care se vor mărita. Pentru un timp, torturile de nuntă pentru miri păreau că dispar din scenă, dar în prezent acest obicei a revenit. După cum consideră majoritatea mirilor, ideea nu este rea deloc. Pe lângă faptul că invitaţii de la recepţie pot savura şi mai multe delicatese, mirele se poate bucura de câteva momente în centrul atenţiei. Într-o zi în care 90% din atenţie este îndreptată spre mireasă şi rochia acesteia, nimeni nu îi va refuza mirelui momentul său de glorie. Torturile de nuntă pentru miri, create şi decorate astfel încât să le reflecte pasiunile şi/sau personalitatea, încă nu au devenit o componentă obligatorie a recepţiei, dar din ce în ce mai multe persoane preiau ideea. Torturile de nuntă pentru miri pot fi decorate în culorile echipei sportive favorite, pot fi acoperite cu decoraţiuni gustoase care să le reflecte gusturile sau pot fi personalizate în orice alt mod. Unele mirese comandă torturi de nuntă pentru miri pentru a le face o surpriză la recepţie; unii miri fac acelaşi lucru, iar alte cupluri iau decizia împreună. Torturile de nuntă pentru miri pot fi aşezate lângă torturile de nuntă principale şi pot fi făcute din orice preferă mirele. Dacă este posibil, creaţi-l în aşa fel încât să fie diferit de tortul de nuntă principal, pentru ca oaspeţii să aibă mai multe opţiuni. ~Cum să păstraţi tortul de nuntă^ Povestea torturilor de nuntă nu se încheie la recepţie. Multe cupluri păstrează o porţie, de regulă partea mică de sus, pentru a marca prima aniversare a nunţii. Altele decid să păstreze o parte din torturile de nuntă pentru botezul primului copil. În general, congelarea porţiilor din tortul de nuntă este un proces simplu, dar atunci când comandaţi tortul, spuneţi-i cofetarului că intenţionaţi să congelaţi o parte din tortul de nuntă şi întrebaţi care este cea mai bună metodă. Pot exista diferite indicaţii speciale care se aplică tortului de nuntă ales. Atunci când planificaţi nunta, asiguraţi-vă că delegaţi pe cineva care să ia acasă şi să congeleze bucata de tort pe care doriţi să o păstraţi, altfel oaspeţii care rămân până târziu la recepţie, după ce aţi plecat, ar putea crede că bucata rămasă este pentru ei! Pentru a congela porţii din torturile de nuntă tradiţionale puneţi-le în congelator cât mai repede, pentru ca glazura să se întărească. După câteva ore, înveliţi tortul de nuntă într-un strat lejer de plastic, puneţi-l într-o cutie de prăjituri, înfăşuraţi cutia în plastic şi puneţi tortul de nuntă înapoi în congelator. Încercaţi să evitaţi congelatoarele fără gheaţă, pentru că dezgheţarea continuă a acestora poate face ca tortul de nuntă să devină uscat. Când stabiliţi că a sosit momentul să mâncaţi tortul de nuntă, puneţi-l la frigider timp de patruzeci şi opt de ore, lăsaţi-l la temperatura camerei timp de alte câteva ore, apoi serviţi şi savuraţi. ~Designul tortului de nuntă^ Cuplurile trebuie să se gândească serios la decorarea tortului de nuntă, precum şi la forma şi aroma acestuia, pentru a fi sigure că tortul lor de nuntă va reprezenta o componentă specială în ziua nunţii. Va trebui să stabiliţi cu cofetarul toate detaliile cât mai curând posibil, pentru a lua în considerare toate variantele. Indiferent dacă doriţi ca tortul de nuntă să aibă un design special sau dacă aţi ales un model mai tradiţional, tot trebuie luate hotărâri în privinţa glazurii, a florilor şi a altor decoraţiuni care vor face ca tortul de nuntă să fie deosebit. Este posibil să fiţi întrebaţi de către cofetar dacă doriţi cremă de migdale pe tort. Trebuie să aveţi în considerare acest aspect. Pe lângă faptul că vine în completarea gustului glazurii şi al tortului de nuntă, acesta are şi un scop practic, pentru că finisează stratul final de glazură de pe torturile de nuntă. În ceea ce priveşte glazura, reţineţi că nu există motive pentru care să nu puteţi avea o glazură colorată, dacă doriţi să creaţi o armonie între tortul de nuntă şi culorile purtate de invitaţii la nuntă. Chiar dacă deciziile majore, referitoare la dimensiune, formă, design şi aromă, au fost luate, încă mai trebuie luate decizii referitoare la finisare, cu privire la decoraţiuni. Trebuie să stabiliţi dacă doriţi să finisaţi tortul de nuntă cu flori proaspete sau din mătase, sau dacă doriţi să faceţi pe plac celor care adoră dulciurile şi să faceţi flori din zahăr. Decoraţiunile aflate în vârful tortului de nuntă pot varia de la cele tradiţionale, reprezentând mirele şi mireasa, până la cele care reprezintă un animal de companie care vă place amândurora, sau castelul din Spania în care urmează să vă petreceţi luna de miere. Ca de obicei în cazul torturilor de nuntă, limita este stabilită doar de imaginaţie.

Formele în schimbare ale torturilor de nuntă

~Multele arome ale torturilor de nuntă^ Nu există corect şi greşit în ceea ce priveşte torturile de nuntă. Au trecut zilele în care toată lumea servea tort cu fructe acoperit de glazură albă, iar în prezent torturile de nuntă pot fi exact aşa cum vi le doriţi. Desigur, puteţi servi în continuare tort cu fructe! Puteţi, de asemenea, servi un chec cu ciocolată, o prăjitură cu brânză, o prăjitură cu morcov, un tort cu ciocolată sau cu orice altă aromă. Puteţi avea chiar şi un produs pe mai multe straturi, fiecare strat având o aromă diferită. Dacă reţineţi gusturile invitaţilor de la nuntă, puteţi servi torturi de nuntă individuale la fiecare masă. Înainte de a servi, aceste torturi de nuntă pot fi aranjate pe platouri mari, pentru a semăna cu torturile mari de nuntă. Dacă vă hotărâţi să serviţi torturi de nuntă individuale, puteţi pune la dispoziţie o varietate mare de arome, astfel încât oaspeţii să poată alege singuri. Dat fiind că în prezent torturile de nuntă sunt servite pe post de desert la recepţie, va trebui să analizaţi dacă această situaţie se aplică şi pentru nunta dumneavoastră. Nu ezitaţi să cereţi sfatul cofetarului. Dacă vă familiarizaţi cu cât mai multe variante, veţi alege tortul de nuntă care vi se potriveşte cel mai bine. ~Formele în schimbare ale torturilor de nuntă^ Asemenea aromelor pentru torturile de nuntă, în prezent orice este acceptat în ceea ce priveşte forma torturilor de nuntă. Cândva rotunde sau pătrate, acum torturile de nuntă pot avea aproape orice formă doriţi. Cu ajutorul unui cofetar creativ şi al propriei imaginaţii, practic nu există limite. Graţie înmulţirii site-urilor de internet, există practic nenumărate oportunităţi de a viziona creaţiile cofetarilor talentaţi şi de a beneficia de sfaturile acestora, fără a părăsi casa. Cele mai multe mirese îşi doresc să arate cât mai elegant în ziua nunţii, iar torturile de nuntă pot reflecta această eleganţă, fără a avea limite în ceea ce priveşte forma torturilor de nuntă. Folosirea de separatoare poate crea un contur înalt, stilat, în interiorul căruia straturile diferite de tort pot fi dispuse în forme diferite sau asortate. Când stabiliţi detaliile recepţiei, asiguraţi-vă că masa pe care va fi aşezat tortul iese în evidenţă. Spre exemplu, dacă pe fundal are plante de interior, efectul tortului de nuntă s-ar putea pierde. Formele torturilor de nuntă pot fi în ton şi cu hobby-urile cuplului. Dacă sunteţi pasionaţi de navigare sau înot, cofetarul poate crea un tort de forma unei bărci sau a unei piscine. Torturile de nuntă ale cuplurilor care intenţionează să călătorească, pot avea forma unei hărţi cu zona pe care doresc să o viziteze, forma unui avion sau chiar a unui de genţi de voiaj. Dacă aţi ales o locaţie mai puţin obişnuită, tortul de nuntă poate fi o replică în miniatură a locaţiei. ~Stabilirea dimensiunii torturilor de nuntă^ Alegerea dimensiunii tortului de nuntă este una dintre primele decizii pe care trebuie să le ia o mireasă după ce a fost stabilită data nunţii. Dacă doriţi ca tortul să fie executat de către un anumit cofetar, este foarte posibil ca această persoană să se afle şi pe listele altor mirese. Va trebui să daţi comanda cu mai multe luni în avans pentru a vă asigura că aveţi cofetarul şi tortul de nuntă pe care vi le doriţi. În cazul în care nu contează cât cheltuiţi, de regulă dimensiunea tortului de nuntă este determinată în primul rând de numărul de invitaţi care vor participa la nuntă şi apoi de rolul pe care îl avea tortul de nuntă la masă. Înainte de a îşi comanda tortul de nuntă, miresele trebuie să se decidă dacă acesta va fi desertul principal la recepţie sau dacă va fi servit după masă, ca şi acompaniament pentru cafea. După ce hotărârea a fost luată, este momentul să scoateţi calculatorul. Chiar dacă nu aţi stabilit exact numărul de invitaţi, ar trebui să aveţi o idee despre numărul de persoane pe care le aşteptaţi. Dacă intenţionaţi să serviţi tortul de nuntă ca şi desert, alocaţi porţii de 5 cm pătraţi de persoană. Dacă tortul de nuntă va fi servit cu cafea după desert, alocaţi porţii de 2,5 cm pătraţi de persoană. Cu ajutorul cofetarului, puteţi stabili dimensiunea tortului de nuntă. În estimarea făcută trebuie să luaţi în considerare faptul că etajul superior al tortului de nuntă de regulă este păstrat de către cuplu pentru prima aniversare a nunţii sau pentru a celebra naşterea primului copil. ~Mărturii de nuntă^ Asemenea torturilor de nuntă şi dansului miresei, mărturiile au devenit o componentă tradiţională a nunţilor. Este o tradiţie ca la nunţi mirele şi mireasa să primească daruri. În schimb, mirele şi mireasa oferă ceva oaspeţilor. Cunoscute sub numele de mărturii de nuntă, aceste mici cadouri arată recunoştinţa cuplului pentru faptul că oaspeţii iau parte la bucuria din ziua nunţii. Aceste cadouri din partea mirelui şi miresei erau reprezentate de cinci migdale, înfăşurate în tul alb. Migdalele reprezentau sănătate, bogăţie, fericire, fertilitate şi longevitate. Asemenea torturilor de nuntă, mărturiile au evoluat, iar acum au diferite forme. Printre cele mai populare se numără mărturiile sub formă de prăjituri. Din nou, asemenea torturilor de nuntă, prăjiturile de nuntă pot fi savurate de către oaspeţi la recepţie şi sunt disponibile într-o mare varietate de forme, dimensiuni şi arome. Prăjiturile cu răvaşe care au şi rolul mărturii de nuntă sub formă de prăjituri reprezintă un mod amuzant de a le mulţumi oaspeţilor pentru că vă sunt alături în ziua nunţii. Pot fi obţinute într-o mare varietate de arome, finisate cu glazură delicioasă, le oferă oaspeţilor ceva de mâncare şi pot conţine mesaje de mulţumire din partea mirelui şi a miresei. Dacă aveţi timp să personalizaţi mesajele pentru fiecare oaspete, aceste mărturii de nuntă vor reprezenta un suvenir special de la fericita ocazie. ~Torturi de nuntă pentru miri^ Unul dintre cele mai memorabile momente ale festivităţilor de nuntă este cel în care mirele şi mireasa taie împreună tortul de nuntă. Odinioară, nunţile aveau două torturi de nuntă, unul pentru mireasă şi unul pentru mire. Oaspeţii primeau pentru acasă felii din tortul de nuntă, iar fetelor nemăritate li se spunea că dacă dorm sub pernă cu o bucată de tort de nuntă îl vor visa pe cel cu care se vor mărita. Pentru un timp, torturile de nuntă pentru miri păreau că dispar din scenă, dar în prezent acest obicei a revenit. După cum consideră majoritatea mirilor, ideea nu este rea deloc. Pe lângă faptul că invitaţii de la recepţie pot savura şi mai multe delicatese, mirele se poate bucura de câteva momente în centrul atenţiei. Într-o zi în care 90% din atenţie este îndreptată spre mireasă şi rochia acesteia, nimeni nu îi va refuza mirelui momentul său de glorie. Torturile de nuntă pentru miri, create şi decorate astfel încât să le reflecte pasiunile şi/sau personalitatea, încă nu au devenit o componentă obligatorie a recepţiei, dar din ce în ce mai multe persoane preiau ideea. Torturile de nuntă pentru miri pot fi decorate în culorile echipei sportive favorite, pot fi acoperite cu decoraţiuni gustoase care să le reflecte gusturile sau pot fi personalizate în orice alt mod. Unele mirese comandă torturi de nuntă pentru miri pentru a le face o surpriză la recepţie; unii miri fac acelaşi lucru, iar alte cupluri iau decizia împreună. Torturile de nuntă pentru miri pot fi aşezate lângă torturile de nuntă principale şi pot fi făcute din orice preferă mirele. Dacă este posibil, creaţi-l în aşa fel încât să fie diferit de tortul de nuntă principal, pentru ca oaspeţii să aibă mai multe opţiuni. ~Cum să păstraţi tortul de nuntă^ Povestea torturilor de nuntă nu se încheie la recepţie. Multe cupluri păstrează o porţie, de regulă partea mică de sus, pentru a marca prima aniversare a nunţii. Altele decid să păstreze o parte din torturile de nuntă pentru botezul primului copil. În general, congelarea porţiilor din tortul de nuntă este un proces simplu, dar atunci când comandaţi tortul, spuneţi-i cofetarului că intenţionaţi să congelaţi o parte din tortul de nuntă şi întrebaţi care este cea mai bună metodă. Pot exista diferite indicaţii speciale care se aplică tortului de nuntă ales. Atunci când planificaţi nunta, asiguraţi-vă că delegaţi pe cineva care să ia acasă şi să congeleze bucata de tort pe care doriţi să o păstraţi, altfel oaspeţii care rămân până târziu la recepţie, după ce aţi plecat, ar putea crede că bucata rămasă este pentru ei! Pentru a congela porţii din torturile de nuntă tradiţionale puneţi-le în congelator cât mai repede, pentru ca glazura să se întărească. După câteva ore, înveliţi tortul de nuntă într-un strat lejer de plastic, puneţi-l într-o cutie de prăjituri, înfăşuraţi cutia în plastic şi puneţi tortul de nuntă înapoi în congelator. Încercaţi să evitaţi congelatoarele fără gheaţă, pentru că dezgheţarea continuă a acestora poate face ca tortul de nuntă să devină uscat. Când stabiliţi că a sosit momentul să mâncaţi tortul de nuntă, puneţi-l la frigider timp de patruzeci şi opt de ore, lăsaţi-l la temperatura camerei timp de alte câteva ore, apoi serviţi şi savuraţi. ~Designul tortului de nuntă^ Cuplurile trebuie să se gândească serios la decorarea tortului de nuntă, precum şi la forma şi aroma acestuia, pentru a fi sigure că tortul lor de nuntă va reprezenta o componentă specială în ziua nunţii. Va trebui să stabiliţi cu cofetarul toate detaliile cât mai curând posibil, pentru a lua în considerare toate variantele. Indiferent dacă doriţi ca tortul de nuntă să aibă un design special sau dacă aţi ales un model mai tradiţional, tot trebuie luate hotărâri în privinţa glazurii, a florilor şi a altor decoraţiuni care vor face ca tortul de nuntă să fie deosebit. Este posibil să fiţi întrebaţi de către cofetar dacă doriţi cremă de migdale pe tort. Trebuie să aveţi în considerare acest aspect. Pe lângă faptul că vine în completarea gustului glazurii şi al tortului de nuntă, acesta are şi un scop practic, pentru că finisează stratul final de glazură de pe torturile de nuntă. În ceea ce priveşte glazura, reţineţi că nu există motive pentru care să nu puteţi avea o glazură colorată, dacă doriţi să creaţi o armonie între tortul de nuntă şi culorile purtate de invitaţii la nuntă. Chiar dacă deciziile majore, referitoare la dimensiune, formă, design şi aromă, au fost luate, încă mai trebuie luate decizii referitoare la finisare, cu privire la decoraţiuni. Trebuie să stabiliţi dacă doriţi să finisaţi tortul de nuntă cu flori proaspete sau din mătase, sau dacă doriţi să faceţi pe plac celor care adoră dulciurile şi să faceţi flori din zahăr. Decoraţiunile aflate în vârful tortului de nuntă pot varia de la cele tradiţionale, reprezentând mirele şi mireasa, până la cele care reprezintă un animal de companie care vă place amândurora, sau castelul din Spania în care urmează să vă petreceţi luna de miere. Ca de obicei în cazul torturilor de nuntă, limita este stabilită doar de imaginaţie.

Stabilirea dimensiunii torturilor de nuntă

~Multele arome ale torturilor de nuntă^ Nu există corect şi greşit în ceea ce priveşte torturile de nuntă. Au trecut zilele în care toată lumea servea tort cu fructe acoperit de glazură albă, iar în prezent torturile de nuntă pot fi exact aşa cum vi le doriţi. Desigur, puteţi servi în continuare tort cu fructe! Puteţi, de asemenea, servi un chec cu ciocolată, o prăjitură cu brânză, o prăjitură cu morcov, un tort cu ciocolată sau cu orice altă aromă. Puteţi avea chiar şi un produs pe mai multe straturi, fiecare strat având o aromă diferită. Dacă reţineţi gusturile invitaţilor de la nuntă, puteţi servi torturi de nuntă individuale la fiecare masă. Înainte de a servi, aceste torturi de nuntă pot fi aranjate pe platouri mari, pentru a semăna cu torturile mari de nuntă. Dacă vă hotărâţi să serviţi torturi de nuntă individuale, puteţi pune la dispoziţie o varietate mare de arome, astfel încât oaspeţii să poată alege singuri. Dat fiind că în prezent torturile de nuntă sunt servite pe post de desert la recepţie, va trebui să analizaţi dacă această situaţie se aplică şi pentru nunta dumneavoastră. Nu ezitaţi să cereţi sfatul cofetarului. Dacă vă familiarizaţi cu cât mai multe variante, veţi alege tortul de nuntă care vi se potriveşte cel mai bine. ~Formele în schimbare ale torturilor de nuntă^ Asemenea aromelor pentru torturile de nuntă, în prezent orice este acceptat în ceea ce priveşte forma torturilor de nuntă. Cândva rotunde sau pătrate, acum torturile de nuntă pot avea aproape orice formă doriţi. Cu ajutorul unui cofetar creativ şi al propriei imaginaţii, practic nu există limite. Graţie înmulţirii site-urilor de internet, există practic nenumărate oportunităţi de a viziona creaţiile cofetarilor talentaţi şi de a beneficia de sfaturile acestora, fără a părăsi casa. Cele mai multe mirese îşi doresc să arate cât mai elegant în ziua nunţii, iar torturile de nuntă pot reflecta această eleganţă, fără a avea limite în ceea ce priveşte forma torturilor de nuntă. Folosirea de separatoare poate crea un contur înalt, stilat, în interiorul căruia straturile diferite de tort pot fi dispuse în forme diferite sau asortate. Când stabiliţi detaliile recepţiei, asiguraţi-vă că masa pe care va fi aşezat tortul iese în evidenţă. Spre exemplu, dacă pe fundal are plante de interior, efectul tortului de nuntă s-ar putea pierde. Formele torturilor de nuntă pot fi în ton şi cu hobby-urile cuplului. Dacă sunteţi pasionaţi de navigare sau înot, cofetarul poate crea un tort de forma unei bărci sau a unei piscine. Torturile de nuntă ale cuplurilor care intenţionează să călătorească, pot avea forma unei hărţi cu zona pe care doresc să o viziteze, forma unui avion sau chiar a unui de genţi de voiaj. Dacă aţi ales o locaţie mai puţin obişnuită, tortul de nuntă poate fi o replică în miniatură a locaţiei. ~Stabilirea dimensiunii torturilor de nuntă^ Alegerea dimensiunii tortului de nuntă este una dintre primele decizii pe care trebuie să le ia o mireasă după ce a fost stabilită data nunţii. Dacă doriţi ca tortul să fie executat de către un anumit cofetar, este foarte posibil ca această persoană să se afle şi pe listele altor mirese. Va trebui să daţi comanda cu mai multe luni în avans pentru a vă asigura că aveţi cofetarul şi tortul de nuntă pe care vi le doriţi. În cazul în care nu contează cât cheltuiţi, de regulă dimensiunea tortului de nuntă este determinată în primul rând de numărul de invitaţi care vor participa la nuntă şi apoi de rolul pe care îl avea tortul de nuntă la masă. Înainte de a îşi comanda tortul de nuntă, miresele trebuie să se decidă dacă acesta va fi desertul principal la recepţie sau dacă va fi servit după masă, ca şi acompaniament pentru cafea. După ce hotărârea a fost luată, este momentul să scoateţi calculatorul. Chiar dacă nu aţi stabilit exact numărul de invitaţi, ar trebui să aveţi o idee despre numărul de persoane pe care le aşteptaţi. Dacă intenţionaţi să serviţi tortul de nuntă ca şi desert, alocaţi porţii de 5 cm pătraţi de persoană. Dacă tortul de nuntă va fi servit cu cafea după desert, alocaţi porţii de 2,5 cm pătraţi de persoană. Cu ajutorul cofetarului, puteţi stabili dimensiunea tortului de nuntă. În estimarea făcută trebuie să luaţi în considerare faptul că etajul superior al tortului de nuntă de regulă este păstrat de către cuplu pentru prima aniversare a nunţii sau pentru a celebra naşterea primului copil. ~Mărturii de nuntă^ Asemenea torturilor de nuntă şi dansului miresei, mărturiile au devenit o componentă tradiţională a nunţilor. Este o tradiţie ca la nunţi mirele şi mireasa să primească daruri. În schimb, mirele şi mireasa oferă ceva oaspeţilor. Cunoscute sub numele de mărturii de nuntă, aceste mici cadouri arată recunoştinţa cuplului pentru faptul că oaspeţii iau parte la bucuria din ziua nunţii. Aceste cadouri din partea mirelui şi miresei erau reprezentate de cinci migdale, înfăşurate în tul alb. Migdalele reprezentau sănătate, bogăţie, fericire, fertilitate şi longevitate. Asemenea torturilor de nuntă, mărturiile au evoluat, iar acum au diferite forme. Printre cele mai populare se numără mărturiile sub formă de prăjituri. Din nou, asemenea torturilor de nuntă, prăjiturile de nuntă pot fi savurate de către oaspeţi la recepţie şi sunt disponibile într-o mare varietate de forme, dimensiuni şi arome. Prăjiturile cu răvaşe care au şi rolul mărturii de nuntă sub formă de prăjituri reprezintă un mod amuzant de a le mulţumi oaspeţilor pentru că vă sunt alături în ziua nunţii. Pot fi obţinute într-o mare varietate de arome, finisate cu glazură delicioasă, le oferă oaspeţilor ceva de mâncare şi pot conţine mesaje de mulţumire din partea mirelui şi a miresei. Dacă aveţi timp să personalizaţi mesajele pentru fiecare oaspete, aceste mărturii de nuntă vor reprezenta un suvenir special de la fericita ocazie. ~Torturi de nuntă pentru miri^ Unul dintre cele mai memorabile momente ale festivităţilor de nuntă este cel în care mirele şi mireasa taie împreună tortul de nuntă. Odinioară, nunţile aveau două torturi de nuntă, unul pentru mireasă şi unul pentru mire. Oaspeţii primeau pentru acasă felii din tortul de nuntă, iar fetelor nemăritate li se spunea că dacă dorm sub pernă cu o bucată de tort de nuntă îl vor visa pe cel cu care se vor mărita. Pentru un timp, torturile de nuntă pentru miri păreau că dispar din scenă, dar în prezent acest obicei a revenit. După cum consideră majoritatea mirilor, ideea nu este rea deloc. Pe lângă faptul că invitaţii de la recepţie pot savura şi mai multe delicatese, mirele se poate bucura de câteva momente în centrul atenţiei. Într-o zi în care 90% din atenţie este îndreptată spre mireasă şi rochia acesteia, nimeni nu îi va refuza mirelui momentul său de glorie. Torturile de nuntă pentru miri, create şi decorate astfel încât să le reflecte pasiunile şi/sau personalitatea, încă nu au devenit o componentă obligatorie a recepţiei, dar din ce în ce mai multe persoane preiau ideea. Torturile de nuntă pentru miri pot fi decorate în culorile echipei sportive favorite, pot fi acoperite cu decoraţiuni gustoase care să le reflecte gusturile sau pot fi personalizate în orice alt mod. Unele mirese comandă torturi de nuntă pentru miri pentru a le face o surpriză la recepţie; unii miri fac acelaşi lucru, iar alte cupluri iau decizia împreună. Torturile de nuntă pentru miri pot fi aşezate lângă torturile de nuntă principale şi pot fi făcute din orice preferă mirele. Dacă este posibil, creaţi-l în aşa fel încât să fie diferit de tortul de nuntă principal, pentru ca oaspeţii să aibă mai multe opţiuni. ~Cum să păstraţi tortul de nuntă^ Povestea torturilor de nuntă nu se încheie la recepţie. Multe cupluri păstrează o porţie, de regulă partea mică de sus, pentru a marca prima aniversare a nunţii. Altele decid să păstreze o parte din torturile de nuntă pentru botezul primului copil. În general, congelarea porţiilor din tortul de nuntă este un proces simplu, dar atunci când comandaţi tortul, spuneţi-i cofetarului că intenţionaţi să congelaţi o parte din tortul de nuntă şi întrebaţi care este cea mai bună metodă. Pot exista diferite indicaţii speciale care se aplică tortului de nuntă ales. Atunci când planificaţi nunta, asiguraţi-vă că delegaţi pe cineva care să ia acasă şi să congeleze bucata de tort pe care doriţi să o păstraţi, altfel oaspeţii care rămân până târziu la recepţie, după ce aţi plecat, ar putea crede că bucata rămasă este pentru ei! Pentru a congela porţii din torturile de nuntă tradiţionale puneţi-le în congelator cât mai repede, pentru ca glazura să se întărească. După câteva ore, înveliţi tortul de nuntă într-un strat lejer de plastic, puneţi-l într-o cutie de prăjituri, înfăşuraţi cutia în plastic şi puneţi tortul de nuntă înapoi în congelator. Încercaţi să evitaţi congelatoarele fără gheaţă, pentru că dezgheţarea continuă a acestora poate face ca tortul de nuntă să devină uscat. Când stabiliţi că a sosit momentul să mâncaţi tortul de nuntă, puneţi-l la frigider timp de patruzeci şi opt de ore, lăsaţi-l la temperatura camerei timp de alte câteva ore, apoi serviţi şi savuraţi. ~Designul tortului de nuntă^ Cuplurile trebuie să se gândească serios la decorarea tortului de nuntă, precum şi la forma şi aroma acestuia, pentru a fi sigure că tortul lor de nuntă va reprezenta o componentă specială în ziua nunţii. Va trebui să stabiliţi cu cofetarul toate detaliile cât mai curând posibil, pentru a lua în considerare toate variantele. Indiferent dacă doriţi ca tortul de nuntă să aibă un design special sau dacă aţi ales un model mai tradiţional, tot trebuie luate hotărâri în privinţa glazurii, a florilor şi a altor decoraţiuni care vor face ca tortul de nuntă să fie deosebit. Este posibil să fiţi întrebaţi de către cofetar dacă doriţi cremă de migdale pe tort. Trebuie să aveţi în considerare acest aspect. Pe lângă faptul că vine în completarea gustului glazurii şi al tortului de nuntă, acesta are şi un scop practic, pentru că finisează stratul final de glazură de pe torturile de nuntă. În ceea ce priveşte glazura, reţineţi că nu există motive pentru care să nu puteţi avea o glazură colorată, dacă doriţi să creaţi o armonie între tortul de nuntă şi culorile purtate de invitaţii la nuntă. Chiar dacă deciziile majore, referitoare la dimensiune, formă, design şi aromă, au fost luate, încă mai trebuie luate decizii referitoare la finisare, cu privire la decoraţiuni. Trebuie să stabiliţi dacă doriţi să finisaţi tortul de nuntă cu flori proaspete sau din mătase, sau dacă doriţi să faceţi pe plac celor care adoră dulciurile şi să faceţi flori din zahăr. Decoraţiunile aflate în vârful tortului de nuntă pot varia de la cele tradiţionale, reprezentând mirele şi mireasa, până la cele care reprezintă un animal de companie care vă place amândurora, sau castelul din Spania în care urmează să vă petreceţi luna de miere. Ca de obicei în cazul torturilor de nuntă, limita este stabilită doar de imaginaţie.