Utilaje frigorifice comerciale Giurgiu

Multe firme şi magazine alimentare deţin utilaje frigorifice comerciale. Învăţaţi cum să identificaţi tipul de utilaj frigorific comercial care se potriveşte în mod special afacerii dumneavoastră.

Rolman Srl
(024) 623-1204
Str. Decebal Bl: 48/3D Sc: B Et: 3 Ap: 32
Giurgiu
 
Stelacom Srl
Com. Adunatii-Copaceni
Dărăşti-Vlaşca
 
Apa Service Sa
(024) 621-5718
Str. Uzinei Nr: 2
Giurgiu
 

Utilaje frigorifice comerciale

Nevoia de utilaje frigorifice comerciale

~Nevoia de utilaje frigorifice comerciale^ Multe firme au nevoie de utilaje frigorifice comerciale pentru a depozita cantităţi mari de produse alimentare îngheţate. Scopul principal al utilajelor frigorifice comerciale este acela de a păstra produsele alimentare îngheţate, astfel încât să fie nealterate în momentul în care clienţii doresc să le cumpere. Totuşi, utilajele frigorifice comerciale sunt diferite de tipurile de utilaje frigorifice pe care le aveţi în casă, deoarece utilajele frigorifice comerciale sunt concepute pentru a păstra cantităţi mari de produse alimentare îngheţate, pe perioade mari de timp. Utilajele frigorifice comerciale pot fi întâlnite forma unor camere frigorifice, sau pot fi utilaje frigorifice mai mici, amplasate în spatele magazinelor. Astfel de utilaje frigorifice comerciale se întâlnesc, cel mai adesea, în industria preparatelor alimentare, cum ar fi la furnizorii de preparate alimentare, în restaurante şi la organizatorii de mese festive. În plus, există multe magazine alimentare care folosesc utilaje frigorifice comerciale, şcoli care au un anumit program de masă pentru prânz, şi chiar instituţiile unde se desfăşoară experimente ştiinţifice folosesc astfel de utilaje frigorifice comerciale pentru a conserva specimenele îngheţate, în vederea unor eventuale experimente. Deşi există o cerere mare de utilaje frigorifice comerciale, există atât de multe tipuri de utilaje frigorifice comerciale încât unii proprietari de firme, care trebuie să achiziţioneze astfel de utilaje frigorifice comerciale sunt în dificultatea de a alege. Pentru a alege utilajul frigorific comercial adecvat, este indicat să stabiliţi clar de la bun început de ce tip de utilaj frigorific comercial vă este necesar pentru afacerea dumneavoastră. ~Componentele unui utilaj frigorific comercial^ Majoritatea utilajelor frigorifice comerciale, indiferent de dimensiunea lor, sunt fabricate din aceleaşi materiale principale. În primul rând, unitatea refrigerantă este introdusă într-o ladă. Lada este confecţionată din oţel inoxidabil şi poate rezista la utilizarea zilnică şi la zgârierea sau crestare. Uşile sunt ataşate lăzii şi necesită balamale de fixare industriale. Multe modele sunt prevăzute cu încuietori şi toate încuietorile au o închidere etanşă cu garnituri duble. Podeaua utilajului frigorific comercial este de asemenea importantă. Multe tipuri de utilaje frigorifice comerciale sunt prevăzute cu podea din aluminiu. Aluminiul este un material rezistent, dar incredibil de uşor. Poate susţine până la două sute şaptezeci şi cinci kilograme pe metru pătrat. Cel mai important aspect al unui utilaj frigorific comercial este sistemul de refrigerare. Acesta menţine produsele alimentare din congelator la temperatura ideală. Acesta include un compresor, condensator şi un mecanism de evaporare. Compresorul conduce agentul frigorific spre unitate, care se varsă în condensator. În mecanismul de evaporare, sistemul de refrigerare se transformă din lichid în gaz, generând un efect de răcire. Pentru menţinerea temperaturii în interiorul congelatorului, întreaga unitate este izolată. Acest aspect duce şi la micşorarea zgomotului provocat de motorul utilajului frigorific. Dacă utilajul dumneavoastră frigorific nu este de tip incorporabil, va fi prevăzut cu siguranţă cu roţi. Acest aspect este avantajos dacă doriţi să-l mutaţi dintr-un loc într-altul, în interiorul magazinului dumneavoastră. Totuşi, veţi dori ca acest utilaj frigorific să fie prevăzut cu roţi care să se fixeze atunci când nu mutaţi unitatea. ~Utilaje de tipul lăzilor frigorifice^ Un tip de utilaj frigorific comercial este lada frigorifică. Lăzile frigorifice sunt acele congelatoare pe care le puteţi deschide în partea superioară. Lăzile frigorifice pot păstra produsele alimentare pentru multe luni şi pot fi utilizate în multe scopuri comerciale. Anumite companii, cum ar fi firmele ce comercializează produse alimentare şi firmele de catering folosesc lăzile frigorifice pentru a păstra produsele alimentare. Proprietarii firmelor pot opta pentru congelatoare prevăzute cu coşuri pentru a organiza mai bine produsele alimentare. unei lăzi frigorifice prezintă o capacitate mai mare decât congelatoarele verticale. În magazinele alimentare, unde clienţii cumpără produse alimentare, vitrinele frigorifice verticale pot fi folosite pentru a păstra produsele alimentare şi pentru a le expune spre a fi vândute. Aceste vitrine frigorifice verticale sunt prevăzute cu uşi din sticlă, pe care clienţii le pot deschide pentru a alege produsul alimentar dorit. Atunci când nu sunt deschise, aceste uşi din sticlă permit clienţilor să vadă ce se află în congelator. Acest tip de congelator este ideal pentru magazinele care au cantităţi mari de produse alimentare expuse, dar nu şi o mare varietate de produse. Puteţi păstra multe pizze îngheţate, aşezate una deasupra celeilalte, în interiorul unei lăzi frigorifice, iar clienţii dumneavoastră le pot alege pe cele de deasupra. Anumite lăzi frigorifice sunt complet deschise la suprafaţă. În timp ce un astfel de congelator nu economiseşte prea multă energie, reuşeşte totuşi să păstreze mâncarea rece. Un avantaj al utilajelor frigorifice cu partea de sus deschisă este acela că majoritatea clienţilor pot avea acces instant la mâncare. În general, lăzile frigorifice sunt utilajele frigorifice comerciale care conservă cea mai multă energie electrică. Acestea folosesc cu mult mai puţină energie electrică pentru a funcţiona decât vitrinele frigorifice verticale. Vitrinele frigorifice verticale au nevoie de un spaţiu semnificativ, din moment ce nu pot fi foarte înalte pentru ca majoritatea clienţilor trebuie să aibă acces la ele. ~Utilaje frigorifice verticale^ Când ne gândim la utilaje frigorifice verticale, ne gândim la acele tipuri de congelatoare care se găsesc în subsolurile sau cămările multor case. Aceste congelatoare verticale au corespondent şi în plan comercial, sub forma vitrinelor frigorifice verticale, care pot fi întâlnite în multe magazine şi restaurante. În general, vitrinele frigorifice verticale comerciale sunt fabricate mai degrabă din oţel inoxidabil rezistent, decât din materialele folosite la fabricarea congelatoarelor folosite în casă. Vitrinele frigorifice verticale nu sunt cea mai bună soluţie pentru păstrarea îndelungată a produselor alimentare, dar reprezintă un accesoriu excelent pentru firmele care lucrează zilnic cu produse alimentare. Anumite utilaje frigorifice comerciale nu sunt destinate utilizării de către clienţi. Aceste congelatoare sunt prevăzute cu uşi solide şi sunt utilizate doar pentru depozitarea produselor alimentare. Puteţi găsi astfel de congelatoare în restaurante şi în bucătăriile furnizorilor de produse alimentare. Anumite tipuri de congelatoare sunt prevăzute cu uşi din sticlă. Aceste congelatoare sunt proiectate pentru magazinele care vând mâncare, din moment ce permit clienţilor să vadă interiorul congelatorului şi să aleagă produsul pe care îl doresc. Un avantaj al vitrinelor frigorifice verticale este acela că se poate expune o varietate mai mare de produse alimentare, din moment ce nu pot fi acoperite de alte produse alimentare plasate deasupra acestora. Vitrinele frigorifice verticale sunt prevăzute cu rafturi pentru a permite separarea produselor alimentare. De multe ori, aceste rafturi pot fi modificate, permiţând magazinului sau restaurantului să facă loc produselor alimentare înalte. Tipurile de congelatoare cu uşi din sticlă pot fi plasate unele lângă altele pentru a crea un culoar în interiorul magazinului. ~Utilaje frigorifice comerciale destinate restaurantelor^ Există anumite tipuri de utilaje frigorifice comerciale destinate restaurantelor. De exemplu, puteţi achiziţiona mese congelator pentru restaurantul dumneavoastră. Acestea sunt mai puţin înalte decât utilajele frigorifice comerciale şi alunecă, cu uşurinţă, sub o masă într-un bar sau restaurant. Aceste mese congelator ajută la eficientizarea spaţiului într-o bucătărie încărcată, folosind de regulă spaţiul care nu era utilizat înainte. In timp ce aceste congelatoare seamănă cu lăzile frigorifice, mesele congelator sunt prevăzute cu uşi pe faţă care se deschid. Astfel se permite accesul către conţinutul congelatorului, chiar şi atunci când este plasat sub o masă. Alte utilaje frigorifice comerciale fabricate special pentru restaurante şi nevoile specifice acestora, sunt denumite congelatoare cu mese de lucru. Aceste congelatoare prezintă o masă de lucru la suprafaţă, din oţel inoxidabil. Bucătarul şef poate prepara alimentele pe suprafaţa congelatorului, în timp ce dedesubt, poate păstra produse alimentare la rece. Aceste congelatoare se construiesc la înălţimea mesei şi reprezintă o altă modalitate eficientă de a maximiza spaţiul din interiorul unei bucătării, reuşind să şi economisească bani. ~Camere frigorifice^ Hipermarket-urile descoperă adesea că mai au nevoie de mai multe spaţii de depozitare frigorifice decât cele oferite de congelatoarele comerciale. În acest scop, proprietarii de hipermarket-uri apelează la camere frigorifice. Camerele frigorifice sunt prevăzute cu o uşă care permite angajaţilor să pătrundă în camerele frigorifice şi să aducă acele produse alimentare care trebuie expuse în magazin. Anumite camere frigorifice permit atât păstrarea cât şi expunerea produselor alimentare. Angajaţii pot ajunge la zona de păstrare frigorifică printr-o uşă, încuiată în prealabil, iar clienţii pot ajunge la produsul respectiv accesând uşile din sticlă, de pe partea unde sunt expuse. Utilizarea unor astfel de camere frigorifice ajută la maximizarea spaţiului într-o băcănie sau magazin alimentar, care vinde produse alimentare îngheţate. Măcelăriile folosesc, de asemenea, camere frigorifice. Din moment ce acestea au de-a face cu cantităţi foarte mari de carne, pe care trebuie să le taie în bucăţi care pot fi ulterior vândute, camerele frigorifice sunt foarte importante pentru majoritatea măcelăriilor. Măcelarii păstrează în aceste camere frigorifice carnea până în momentul în care vor putea să o taie în dimensiunile agreate de clienţi. Laboratoarele sunt de asemenea prevăzute cu camere frigorifice. Laboratoarele folosesc camerele frigorifice pentru a păstra specimenele la temperatura indicată. Un avantaj al acestor camere frigorifice este faptul că, din moment ce nu sunt accesate în mod repetat, temperatura se poate menţine constantă. Angajaţii sau tehnicienii de laborator care trebuie să intre în camerele frigorifice, poartă de obicei mănuşi sau o vestă pentru a nu se îmbolnăvi din cauza frigului. ~Costul utilajelor frigorifice comerciale^ Costul utilajelor frigorifice comerciale variază în funcţie de modelele existente. Puteţi achiziţiona un utilaj frigorific comercial simplu pentru câteva mii de dolari/706 EUR. Variantele mai mari, cum sunt acelea folosite pentru expunerea produselor alimentare, vor costa peste cinci mii de dolari/3.528 EUR. Congelatoarele cu aer comprimat reprezintă o investiţie enormă pentru societatea dumneavoastră, costând cu mult mai mult. Cu toate astea, economia de curent electric pe termen lung poate amortiza preţul iniţial. Atunci când vă gândiţi la preţul utilajelor frigorifice comerciale, amintiţi-vă că aceste utilaje frigorifice comerciale reprezintă parte integrantă a afacerii dumneavoastră. Aveţi nevoie de utilaje frigorifice comerciale pentru a păstra la rece produsele alimentare pentru clienţii dumneavoastră. Consideraţi investiţia pe care aţi făcut-o în utilajul frigorific comercial ca o investiţie în afacerea dumneavoastră. Mulţi furnizori de utilaje frigorifice comerciale oferă sprijin financiar pentru a vă ajuta să achiziţionaţi congelatoare de la ei. În momentul în care doriţi să cumpăraţi un utilaj frigorific comercial, gândiţi-vă la utilitatea acestuia pentru dumneavoastră. Trebuie să permiteţi accesul clienţilor la congelator, sau congelatorul este destinat exclusiv clienţilor? Trebuie să congelaţi produsele alimentare imediat, sau doar să le puteţi depozita până le veţi folosi ulterior? Răspunsurile la aceste întrebări vă pot ajuta să găsiţi utilajul frigorific comercial care să vă îndeplinească cerinţele. Este indicat, de asemenea, să cereţi informaţii despre garanţia utilajului frigorific comercial respectiv. Dacă ceva nu este în regulă, trebui să ştiţi că îl puteţi returna. ~Siguranţa utilajelor frigorifice comerciale^ În cazul utilajelor frigorifice comerciale, ca şi în cazul majorităţii aparatelor comerciale, trebuie respectate anumite cerinţe de securitate. În primul rând, asiguraţi-vă că nimeni nu poate intra într-o cameră frigorifică care nu a fost proiectată în acest scop. Aerul nu circulă în interiorul anumitor tipuri de utilaje frigorifice comerciale, iar acest aspect poate provoca moartea. Dacă achiziţionaţi o cameră frigorifică, asiguraţi-vă că aveţi o alarmă instalată în interiorul camerei frigorifice astfel încât, dacă se întâmplă ca cineva să rămână prins în camera frigorifică, să poate acţiona semnalul de alarmă. De asemenea, introduceţi o politică a companiei astfel încât nimeni să nu intre în camera frigorifică de unul singur. Astfel se pot elimina incidentele în care anumite persoane sunt închise, din greşeală, în camera frigorifică. Sau mai bine, achiziţionaţi doar tipuri de camere frigorifice care pot fi deschise cu uşurinţă din interior. Dacă utilajul frigorific comercial deţinut este mobil, asiguraţi-vă că aţi blocat roţile când acesta este amplasat într-un anumit loc. De asemenea, evitaţi supraîncărcarea congelatoarelor care vor fi accesibile clienţilor. Nu doriţi să aveţi de-a face cu clienţi răniţi, în eventualitatea în care produsele alimentare ar cădea din congelator. Respectând aceste cerinţe de siguranţă, trebuie să vă asiguraţi că mediul de lucru din jurul congelatorului comercial este unul sigur.

Componentele unui utilaj frigorific comercial

~Nevoia de utilaje frigorifice comerciale^ Multe firme au nevoie de utilaje frigorifice comerciale pentru a depozita cantităţi mari de produse alimentare îngheţate. Scopul principal al utilajelor frigorifice comerciale este acela de a păstra produsele alimentare îngheţate, astfel încât să fie nealterate în momentul în care clienţii doresc să le cumpere. Totuşi, utilajele frigorifice comerciale sunt diferite de tipurile de utilaje frigorifice pe care le aveţi în casă, deoarece utilajele frigorifice comerciale sunt concepute pentru a păstra cantităţi mari de produse alimentare îngheţate, pe perioade mari de timp. Utilajele frigorifice comerciale pot fi întâlnite forma unor camere frigorifice, sau pot fi utilaje frigorifice mai mici, amplasate în spatele magazinelor. Astfel de utilaje frigorifice comerciale se întâlnesc, cel mai adesea, în industria preparatelor alimentare, cum ar fi la furnizorii de preparate alimentare, în restaurante şi la organizatorii de mese festive. În plus, există multe magazine alimentare care folosesc utilaje frigorifice comerciale, şcoli care au un anumit program de masă pentru prânz, şi chiar instituţiile unde se desfăşoară experimente ştiinţifice folosesc astfel de utilaje frigorifice comerciale pentru a conserva specimenele îngheţate, în vederea unor eventuale experimente. Deşi există o cerere mare de utilaje frigorifice comerciale, există atât de multe tipuri de utilaje frigorifice comerciale încât unii proprietari de firme, care trebuie să achiziţioneze astfel de utilaje frigorifice comerciale sunt în dificultatea de a alege. Pentru a alege utilajul frigorific comercial adecvat, este indicat să stabiliţi clar de la bun început de ce tip de utilaj frigorific comercial vă este necesar pentru afacerea dumneavoastră. ~Componentele unui utilaj frigorific comercial^ Majoritatea utilajelor frigorifice comerciale, indiferent de dimensiunea lor, sunt fabricate din aceleaşi materiale principale. În primul rând, unitatea refrigerantă este introdusă într-o ladă. Lada este confecţionată din oţel inoxidabil şi poate rezista la utilizarea zilnică şi la zgârierea sau crestare. Uşile sunt ataşate lăzii şi necesită balamale de fixare industriale. Multe modele sunt prevăzute cu încuietori şi toate încuietorile au o închidere etanşă cu garnituri duble. Podeaua utilajului frigorific comercial este de asemenea importantă. Multe tipuri de utilaje frigorifice comerciale sunt prevăzute cu podea din aluminiu. Aluminiul este un material rezistent, dar incredibil de uşor. Poate susţine până la două sute şaptezeci şi cinci kilograme pe metru pătrat. Cel mai important aspect al unui utilaj frigorific comercial este sistemul de refrigerare. Acesta menţine produsele alimentare din congelator la temperatura ideală. Acesta include un compresor, condensator şi un mecanism de evaporare. Compresorul conduce agentul frigorific spre unitate, care se varsă în condensator. În mecanismul de evaporare, sistemul de refrigerare se transformă din lichid în gaz, generând un efect de răcire. Pentru menţinerea temperaturii în interiorul congelatorului, întreaga unitate este izolată. Acest aspect duce şi la micşorarea zgomotului provocat de motorul utilajului frigorific. Dacă utilajul dumneavoastră frigorific nu este de tip incorporabil, va fi prevăzut cu siguranţă cu roţi. Acest aspect este avantajos dacă doriţi să-l mutaţi dintr-un loc într-altul, în interiorul magazinului dumneavoastră. Totuşi, veţi dori ca acest utilaj frigorific să fie prevăzut cu roţi care să se fixeze atunci când nu mutaţi unitatea. ~Utilaje de tipul lăzilor frigorifice^ Un tip de utilaj frigorific comercial este lada frigorifică. Lăzile frigorifice sunt acele congelatoare pe care le puteţi deschide în partea superioară. Lăzile frigorifice pot păstra produsele alimentare pentru multe luni şi pot fi utilizate în multe scopuri comerciale. Anumite companii, cum ar fi firmele ce comercializează produse alimentare şi firmele de catering folosesc lăzile frigorifice pentru a păstra produsele alimentare. Proprietarii firmelor pot opta pentru congelatoare prevăzute cu coşuri pentru a organiza mai bine produsele alimentare. unei lăzi frigorifice prezintă o capacitate mai mare decât congelatoarele verticale. În magazinele alimentare, unde clienţii cumpără produse alimentare, vitrinele frigorifice verticale pot fi folosite pentru a păstra produsele alimentare şi pentru a le expune spre a fi vândute. Aceste vitrine frigorifice verticale sunt prevăzute cu uşi din sticlă, pe care clienţii le pot deschide pentru a alege produsul alimentar dorit. Atunci când nu sunt deschise, aceste uşi din sticlă permit clienţilor să vadă ce se află în congelator. Acest tip de congelator este ideal pentru magazinele care au cantităţi mari de produse alimentare expuse, dar nu şi o mare varietate de produse. Puteţi păstra multe pizze îngheţate, aşezate una deasupra celeilalte, în interiorul unei lăzi frigorifice, iar clienţii dumneavoastră le pot alege pe cele de deasupra. Anumite lăzi frigorifice sunt complet deschise la suprafaţă. În timp ce un astfel de congelator nu economiseşte prea multă energie, reuşeşte totuşi să păstreze mâncarea rece. Un avantaj al utilajelor frigorifice cu partea de sus deschisă este acela că majoritatea clienţilor pot avea acces instant la mâncare. În general, lăzile frigorifice sunt utilajele frigorifice comerciale care conservă cea mai multă energie electrică. Acestea folosesc cu mult mai puţină energie electrică pentru a funcţiona decât vitrinele frigorifice verticale. Vitrinele frigorifice verticale au nevoie de un spaţiu semnificativ, din moment ce nu pot fi foarte înalte pentru ca majoritatea clienţilor trebuie să aibă acces la ele. ~Utilaje frigorifice verticale^ Când ne gândim la utilaje frigorifice verticale, ne gândim la acele tipuri de congelatoare care se găsesc în subsolurile sau cămările multor case. Aceste congelatoare verticale au corespondent şi în plan comercial, sub forma vitrinelor frigorifice verticale, care pot fi întâlnite în multe magazine şi restaurante. În general, vitrinele frigorifice verticale comerciale sunt fabricate mai degrabă din oţel inoxidabil rezistent, decât din materialele folosite la fabricarea congelatoarelor folosite în casă. Vitrinele frigorifice verticale nu sunt cea mai bună soluţie pentru păstrarea îndelungată a produselor alimentare, dar reprezintă un accesoriu excelent pentru firmele care lucrează zilnic cu produse alimentare. Anumite utilaje frigorifice comerciale nu sunt destinate utilizării de către clienţi. Aceste congelatoare sunt prevăzute cu uşi solide şi sunt utilizate doar pentru depozitarea produselor alimentare. Puteţi găsi astfel de congelatoare în restaurante şi în bucătăriile furnizorilor de produse alimentare. Anumite tipuri de congelatoare sunt prevăzute cu uşi din sticlă. Aceste congelatoare sunt proiectate pentru magazinele care vând mâncare, din moment ce permit clienţilor să vadă interiorul congelatorului şi să aleagă produsul pe care îl doresc. Un avantaj al vitrinelor frigorifice verticale este acela că se poate expune o varietate mai mare de produse alimentare, din moment ce nu pot fi acoperite de alte produse alimentare plasate deasupra acestora. Vitrinele frigorifice verticale sunt prevăzute cu rafturi pentru a permite separarea produselor alimentare. De multe ori, aceste rafturi pot fi modificate, permiţând magazinului sau restaurantului să facă loc produselor alimentare înalte. Tipurile de congelatoare cu uşi din sticlă pot fi plasate unele lângă altele pentru a crea un culoar în interiorul magazinului. ~Utilaje frigorifice comerciale destinate restaurantelor^ Există anumite tipuri de utilaje frigorifice comerciale destinate restaurantelor. De exemplu, puteţi achiziţiona mese congelator pentru restaurantul dumneavoastră. Acestea sunt mai puţin înalte decât utilajele frigorifice comerciale şi alunecă, cu uşurinţă, sub o masă într-un bar sau restaurant. Aceste mese congelator ajută la eficientizarea spaţiului într-o bucătărie încărcată, folosind de regulă spaţiul care nu era utilizat înainte. In timp ce aceste congelatoare seamănă cu lăzile frigorifice, mesele congelator sunt prevăzute cu uşi pe faţă care se deschid. Astfel se permite accesul către conţinutul congelatorului, chiar şi atunci când este plasat sub o masă. Alte utilaje frigorifice comerciale fabricate special pentru restaurante şi nevoile specifice acestora, sunt denumite congelatoare cu mese de lucru. Aceste congelatoare prezintă o masă de lucru la suprafaţă, din oţel inoxidabil. Bucătarul şef poate prepara alimentele pe suprafaţa congelatorului, în timp ce dedesubt, poate păstra produse alimentare la rece. Aceste congelatoare se construiesc la înălţimea mesei şi reprezintă o altă modalitate eficientă de a maximiza spaţiul din interiorul unei bucătării, reuşind să şi economisească bani. ~Camere frigorifice^ Hipermarket-urile descoperă adesea că mai au nevoie de mai multe spaţii de depozitare frigorifice decât cele oferite de congelatoarele comerciale. În acest scop, proprietarii de hipermarket-uri apelează la camere frigorifice. Camerele frigorifice sunt prevăzute cu o uşă care permite angajaţilor să pătrundă în camerele frigorifice şi să aducă acele produse alimentare care trebuie expuse în magazin. Anumite camere frigorifice permit atât păstrarea cât şi expunerea produselor alimentare. Angajaţii pot ajunge la zona de păstrare frigorifică printr-o uşă, încuiată în prealabil, iar clienţii pot ajunge la produsul respectiv accesând uşile din sticlă, de pe partea unde sunt expuse. Utilizarea unor astfel de camere frigorifice ajută la maximizarea spaţiului într-o băcănie sau magazin alimentar, care vinde produse alimentare îngheţate. Măcelăriile folosesc, de asemenea, camere frigorifice. Din moment ce acestea au de-a face cu cantităţi foarte mari de carne, pe care trebuie să le taie în bucăţi care pot fi ulterior vândute, camerele frigorifice sunt foarte importante pentru majoritatea măcelăriilor. Măcelarii păstrează în aceste camere frigorifice carnea până în momentul în care vor putea să o taie în dimensiunile agreate de clienţi. Laboratoarele sunt de asemenea prevăzute cu camere frigorifice. Laboratoarele folosesc camerele frigorifice pentru a păstra specimenele la temperatura indicată. Un avantaj al acestor camere frigorifice este faptul că, din moment ce nu sunt accesate în mod repetat, temperatura se poate menţine constantă. Angajaţii sau tehnicienii de laborator care trebuie să intre în camerele frigorifice, poartă de obicei mănuşi sau o vestă pentru a nu se îmbolnăvi din cauza frigului. ~Costul utilajelor frigorifice comerciale^ Costul utilajelor frigorifice comerciale variază în funcţie de modelele existente. Puteţi achiziţiona un utilaj frigorific comercial simplu pentru câteva mii de dolari/706 EUR. Variantele mai mari, cum sunt acelea folosite pentru expunerea produselor alimentare, vor costa peste cinci mii de dolari/3.528 EUR. Congelatoarele cu aer comprimat reprezintă o investiţie enormă pentru societatea dumneavoastră, costând cu mult mai mult. Cu toate astea, economia de curent electric pe termen lung poate amortiza preţul iniţial. Atunci când vă gândiţi la preţul utilajelor frigorifice comerciale, amintiţi-vă că aceste utilaje frigorifice comerciale reprezintă parte integrantă a afacerii dumneavoastră. Aveţi nevoie de utilaje frigorifice comerciale pentru a păstra la rece produsele alimentare pentru clienţii dumneavoastră. Consideraţi investiţia pe care aţi făcut-o în utilajul frigorific comercial ca o investiţie în afacerea dumneavoastră. Mulţi furnizori de utilaje frigorifice comerciale oferă sprijin financiar pentru a vă ajuta să achiziţionaţi congelatoare de la ei. În momentul în care doriţi să cumpăraţi un utilaj frigorific comercial, gândiţi-vă la utilitatea acestuia pentru dumneavoastră. Trebuie să permiteţi accesul clienţilor la congelator, sau congelatorul este destinat exclusiv clienţilor? Trebuie să congelaţi produsele alimentare imediat, sau doar să le puteţi depozita până le veţi folosi ulterior? Răspunsurile la aceste întrebări vă pot ajuta să găsiţi utilajul frigorific comercial care să vă îndeplinească cerinţele. Este indicat, de asemenea, să cereţi informaţii despre garanţia utilajului frigorific comercial respectiv. Dacă ceva nu este în regulă, trebui să ştiţi că îl puteţi returna. ~Siguranţa utilajelor frigorifice comerciale^ În cazul utilajelor frigorifice comerciale, ca şi în cazul majorităţii aparatelor comerciale, trebuie respectate anumite cerinţe de securitate. În primul rând, asiguraţi-vă că nimeni nu poate intra într-o cameră frigorifică care nu a fost proiectată în acest scop. Aerul nu circulă în interiorul anumitor tipuri de utilaje frigorifice comerciale, iar acest aspect poate provoca moartea. Dacă achiziţionaţi o cameră frigorifică, asiguraţi-vă că aveţi o alarmă instalată în interiorul camerei frigorifice astfel încât, dacă se întâmplă ca cineva să rămână prins în camera frigorifică, să poate acţiona semnalul de alarmă. De asemenea, introduceţi o politică a companiei astfel încât nimeni să nu intre în camera frigorifică de unul singur. Astfel se pot elimina incidentele în care anumite persoane sunt închise, din greşeală, în camera frigorifică. Sau mai bine, achiziţionaţi doar tipuri de camere frigorifice care pot fi deschise cu uşurinţă din interior. Dacă utilajul frigorific comercial deţinut este mobil, asiguraţi-vă că aţi blocat roţile când acesta este amplasat într-un anumit loc. De asemenea, evitaţi supraîncărcarea congelatoarelor care vor fi accesibile clienţilor. Nu doriţi să aveţi de-a face cu clienţi răniţi, în eventualitatea în care produsele alimentare ar cădea din congelator. Respectând aceste cerinţe de siguranţă, trebuie să vă asiguraţi că mediul de lucru din jurul congelatorului comercial este unul sigur.

Utilaje de tipul lăzilor frigorifice

~Nevoia de utilaje frigorifice comerciale^ Multe firme au nevoie de utilaje frigorifice comerciale pentru a depozita cantităţi mari de produse alimentare îngheţate. Scopul principal al utilajelor frigorifice comerciale este acela de a păstra produsele alimentare îngheţate, astfel încât să fie nealterate în momentul în care clienţii doresc să le cumpere. Totuşi, utilajele frigorifice comerciale sunt diferite de tipurile de utilaje frigorifice pe care le aveţi în casă, deoarece utilajele frigorifice comerciale sunt concepute pentru a păstra cantităţi mari de produse alimentare îngheţate, pe perioade mari de timp. Utilajele frigorifice comerciale pot fi întâlnite forma unor camere frigorifice, sau pot fi utilaje frigorifice mai mici, amplasate în spatele magazinelor. Astfel de utilaje frigorifice comerciale se întâlnesc, cel mai adesea, în industria preparatelor alimentare, cum ar fi la furnizorii de preparate alimentare, în restaurante şi la organizatorii de mese festive. În plus, există multe magazine alimentare care folosesc utilaje frigorifice comerciale, şcoli care au un anumit program de masă pentru prânz, şi chiar instituţiile unde se desfăşoară experimente ştiinţifice folosesc astfel de utilaje frigorifice comerciale pentru a conserva specimenele îngheţate, în vederea unor eventuale experimente. Deşi există o cerere mare de utilaje frigorifice comerciale, există atât de multe tipuri de utilaje frigorifice comerciale încât unii proprietari de firme, care trebuie să achiziţioneze astfel de utilaje frigorifice comerciale sunt în dificultatea de a alege. Pentru a alege utilajul frigorific comercial adecvat, este indicat să stabiliţi clar de la bun început de ce tip de utilaj frigorific comercial vă este necesar pentru afacerea dumneavoastră. ~Componentele unui utilaj frigorific comercial^ Majoritatea utilajelor frigorifice comerciale, indiferent de dimensiunea lor, sunt fabricate din aceleaşi materiale principale. În primul rând, unitatea refrigerantă este introdusă într-o ladă. Lada este confecţionată din oţel inoxidabil şi poate rezista la utilizarea zilnică şi la zgârierea sau crestare. Uşile sunt ataşate lăzii şi necesită balamale de fixare industriale. Multe modele sunt prevăzute cu încuietori şi toate încuietorile au o închidere etanşă cu garnituri duble. Podeaua utilajului frigorific comercial este de asemenea importantă. Multe tipuri de utilaje frigorifice comerciale sunt prevăzute cu podea din aluminiu. Aluminiul este un material rezistent, dar incredibil de uşor. Poate susţine până la două sute şaptezeci şi cinci kilograme pe metru pătrat. Cel mai important aspect al unui utilaj frigorific comercial este sistemul de refrigerare. Acesta menţine produsele alimentare din congelator la temperatura ideală. Acesta include un compresor, condensator şi un mecanism de evaporare. Compresorul conduce agentul frigorific spre unitate, care se varsă în condensator. În mecanismul de evaporare, sistemul de refrigerare se transformă din lichid în gaz, generând un efect de răcire. Pentru menţinerea temperaturii în interiorul congelatorului, întreaga unitate este izolată. Acest aspect duce şi la micşorarea zgomotului provocat de motorul utilajului frigorific. Dacă utilajul dumneavoastră frigorific nu este de tip incorporabil, va fi prevăzut cu siguranţă cu roţi. Acest aspect este avantajos dacă doriţi să-l mutaţi dintr-un loc într-altul, în interiorul magazinului dumneavoastră. Totuşi, veţi dori ca acest utilaj frigorific să fie prevăzut cu roţi care să se fixeze atunci când nu mutaţi unitatea. ~Utilaje de tipul lăzilor frigorifice^ Un tip de utilaj frigorific comercial este lada frigorifică. Lăzile frigorifice sunt acele congelatoare pe care le puteţi deschide în partea superioară. Lăzile frigorifice pot păstra produsele alimentare pentru multe luni şi pot fi utilizate în multe scopuri comerciale. Anumite companii, cum ar fi firmele ce comercializează produse alimentare şi firmele de catering folosesc lăzile frigorifice pentru a păstra produsele alimentare. Proprietarii firmelor pot opta pentru congelatoare prevăzute cu coşuri pentru a organiza mai bine produsele alimentare. unei lăzi frigorifice prezintă o capacitate mai mare decât congelatoarele verticale. În magazinele alimentare, unde clienţii cumpără produse alimentare, vitrinele frigorifice verticale pot fi folosite pentru a păstra produsele alimentare şi pentru a le expune spre a fi vândute. Aceste vitrine frigorifice verticale sunt prevăzute cu uşi din sticlă, pe care clienţii le pot deschide pentru a alege produsul alimentar dorit. Atunci când nu sunt deschise, aceste uşi din sticlă permit clienţilor să vadă ce se află în congelator. Acest tip de congelator este ideal pentru magazinele care au cantităţi mari de produse alimentare expuse, dar nu şi o mare varietate de produse. Puteţi păstra multe pizze îngheţate, aşezate una deasupra celeilalte, în interiorul unei lăzi frigorifice, iar clienţii dumneavoastră le pot alege pe cele de deasupra. Anumite lăzi frigorifice sunt complet deschise la suprafaţă. În timp ce un astfel de congelator nu economiseşte prea multă energie, reuşeşte totuşi să păstreze mâncarea rece. Un avantaj al utilajelor frigorifice cu partea de sus deschisă este acela că majoritatea clienţilor pot avea acces instant la mâncare. În general, lăzile frigorifice sunt utilajele frigorifice comerciale care conservă cea mai multă energie electrică. Acestea folosesc cu mult mai puţină energie electrică pentru a funcţiona decât vitrinele frigorifice verticale. Vitrinele frigorifice verticale au nevoie de un spaţiu semnificativ, din moment ce nu pot fi foarte înalte pentru ca majoritatea clienţilor trebuie să aibă acces la ele. ~Utilaje frigorifice verticale^ Când ne gândim la utilaje frigorifice verticale, ne gândim la acele tipuri de congelatoare care se găsesc în subsolurile sau cămările multor case. Aceste congelatoare verticale au corespondent şi în plan comercial, sub forma vitrinelor frigorifice verticale, care pot fi întâlnite în multe magazine şi restaurante. În general, vitrinele frigorifice verticale comerciale sunt fabricate mai degrabă din oţel inoxidabil rezistent, decât din materialele folosite la fabricarea congelatoarelor folosite în casă. Vitrinele frigorifice verticale nu sunt cea mai bună soluţie pentru păstrarea îndelungată a produselor alimentare, dar reprezintă un accesoriu excelent pentru firmele care lucrează zilnic cu produse alimentare. Anumite utilaje frigorifice comerciale nu sunt destinate utilizării de către clienţi. Aceste congelatoare sunt prevăzute cu uşi solide şi sunt utilizate doar pentru depozitarea produselor alimentare. Puteţi găsi astfel de congelatoare în restaurante şi în bucătăriile furnizorilor de produse alimentare. Anumite tipuri de congelatoare sunt prevăzute cu uşi din sticlă. Aceste congelatoare sunt proiectate pentru magazinele care vând mâncare, din moment ce permit clienţilor să vadă interiorul congelatorului şi să aleagă produsul pe care îl doresc. Un avantaj al vitrinelor frigorifice verticale este acela că se poate expune o varietate mai mare de produse alimentare, din moment ce nu pot fi acoperite de alte produse alimentare plasate deasupra acestora. Vitrinele frigorifice verticale sunt prevăzute cu rafturi pentru a permite separarea produselor alimentare. De multe ori, aceste rafturi pot fi modificate, permiţând magazinului sau restaurantului să facă loc produselor alimentare înalte. Tipurile de congelatoare cu uşi din sticlă pot fi plasate unele lângă altele pentru a crea un culoar în interiorul magazinului. ~Utilaje frigorifice comerciale destinate restaurantelor^ Există anumite tipuri de utilaje frigorifice comerciale destinate restaurantelor. De exemplu, puteţi achiziţiona mese congelator pentru restaurantul dumneavoastră. Acestea sunt mai puţin înalte decât utilajele frigorifice comerciale şi alunecă, cu uşurinţă, sub o masă într-un bar sau restaurant. Aceste mese congelator ajută la eficientizarea spaţiului într-o bucătărie încărcată, folosind de regulă spaţiul care nu era utilizat înainte. In timp ce aceste congelatoare seamănă cu lăzile frigorifice, mesele congelator sunt prevăzute cu uşi pe faţă care se deschid. Astfel se permite accesul către conţinutul congelatorului, chiar şi atunci când este plasat sub o masă. Alte utilaje frigorifice comerciale fabricate special pentru restaurante şi nevoile specifice acestora, sunt denumite congelatoare cu mese de lucru. Aceste congelatoare prezintă o masă de lucru la suprafaţă, din oţel inoxidabil. Bucătarul şef poate prepara alimentele pe suprafaţa congelatorului, în timp ce dedesubt, poate păstra produse alimentare la rece. Aceste congelatoare se construiesc la înălţimea mesei şi reprezintă o altă modalitate eficientă de a maximiza spaţiul din interiorul unei bucătării, reuşind să şi economisească bani. ~Camere frigorifice^ Hipermarket-urile descoperă adesea că mai au nevoie de mai multe spaţii de depozitare frigorifice decât cele oferite de congelatoarele comerciale. În acest scop, proprietarii de hipermarket-uri apelează la camere frigorifice. Camerele frigorifice sunt prevăzute cu o uşă care permite angajaţilor să pătrundă în camerele frigorifice şi să aducă acele produse alimentare care trebuie expuse în magazin. Anumite camere frigorifice permit atât păstrarea cât şi expunerea produselor alimentare. Angajaţii pot ajunge la zona de păstrare frigorifică printr-o uşă, încuiată în prealabil, iar clienţii pot ajunge la produsul respectiv accesând uşile din sticlă, de pe partea unde sunt expuse. Utilizarea unor astfel de camere frigorifice ajută la maximizarea spaţiului într-o băcănie sau magazin alimentar, care vinde produse alimentare îngheţate. Măcelăriile folosesc, de asemenea, camere frigorifice. Din moment ce acestea au de-a face cu cantităţi foarte mari de carne, pe care trebuie să le taie în bucăţi care pot fi ulterior vândute, camerele frigorifice sunt foarte importante pentru majoritatea măcelăriilor. Măcelarii păstrează în aceste camere frigorifice carnea până în momentul în care vor putea să o taie în dimensiunile agreate de clienţi. Laboratoarele sunt de asemenea prevăzute cu camere frigorifice. Laboratoarele folosesc camerele frigorifice pentru a păstra specimenele la temperatura indicată. Un avantaj al acestor camere frigorifice este faptul că, din moment ce nu sunt accesate în mod repetat, temperatura se poate menţine constantă. Angajaţii sau tehnicienii de laborator care trebuie să intre în camerele frigorifice, poartă de obicei mănuşi sau o vestă pentru a nu se îmbolnăvi din cauza frigului. ~Costul utilajelor frigorifice comerciale^ Costul utilajelor frigorifice comerciale variază în funcţie de modelele existente. Puteţi achiziţiona un utilaj frigorific comercial simplu pentru câteva mii de dolari/706 EUR. Variantele mai mari, cum sunt acelea folosite pentru expunerea produselor alimentare, vor costa peste cinci mii de dolari/3.528 EUR. Congelatoarele cu aer comprimat reprezintă o investiţie enormă pentru societatea dumneavoastră, costând cu mult mai mult. Cu toate astea, economia de curent electric pe termen lung poate amortiza preţul iniţial. Atunci când vă gândiţi la preţul utilajelor frigorifice comerciale, amintiţi-vă că aceste utilaje frigorifice comerciale reprezintă parte integrantă a afacerii dumneavoastră. Aveţi nevoie de utilaje frigorifice comerciale pentru a păstra la rece produsele alimentare pentru clienţii dumneavoastră. Consideraţi investiţia pe care aţi făcut-o în utilajul frigorific comercial ca o investiţie în afacerea dumneavoastră. Mulţi furnizori de utilaje frigorifice comerciale oferă sprijin financiar pentru a vă ajuta să achiziţionaţi congelatoare de la ei. În momentul în care doriţi să cumpăraţi un utilaj frigorific comercial, gândiţi-vă la utilitatea acestuia pentru dumneavoastră. Trebuie să permiteţi accesul clienţilor la congelator, sau congelatorul este destinat exclusiv clienţilor? Trebuie să congelaţi produsele alimentare imediat, sau doar să le puteţi depozita până le veţi folosi ulterior? Răspunsurile la aceste întrebări vă pot ajuta să găsiţi utilajul frigorific comercial care să vă îndeplinească cerinţele. Este indicat, de asemenea, să cereţi informaţii despre garanţia utilajului frigorific comercial respectiv. Dacă ceva nu este în regulă, trebui să ştiţi că îl puteţi returna. ~Siguranţa utilajelor frigorifice comerciale^ În cazul utilajelor frigorifice comerciale, ca şi în cazul majorităţii aparatelor comerciale, trebuie respectate anumite cerinţe de securitate. În primul rând, asiguraţi-vă că nimeni nu poate intra într-o cameră frigorifică care nu a fost proiectată în acest scop. Aerul nu circulă în interiorul anumitor tipuri de utilaje frigorifice comerciale, iar acest aspect poate provoca moartea. Dacă achiziţionaţi o cameră frigorifică, asiguraţi-vă că aveţi o alarmă instalată în interiorul camerei frigorifice astfel încât, dacă se întâmplă ca cineva să rămână prins în camera frigorifică, să poate acţiona semnalul de alarmă. De asemenea, introduceţi o politică a companiei astfel încât nimeni să nu intre în camera frigorifică de unul singur. Astfel se pot elimina incidentele în care anumite persoane sunt închise, din greşeală, în camera frigorifică. Sau mai bine, achiziţionaţi doar tipuri de camere frigorifice care pot fi deschise cu uşurinţă din interior. Dacă utilajul frigorific comercial deţinut este mobil, asiguraţi-vă că aţi blocat roţile când acesta este amplasat într-un anumit loc. De asemenea, evitaţi supraîncărcarea congelatoarelor care vor fi accesibile clienţilor. Nu doriţi să aveţi de-a face cu clienţi răniţi, în eventualitatea în care produsele alimentare ar cădea din congelator. Respectând aceste cerinţe de siguranţă, trebuie să vă asiguraţi că mediul de lucru din jurul congelatorului comercial este unul sigur.